ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Τιμή μετά θάνατον σε πνευμονολόγο του “Αττικόν” που μολύνθηκε από ασθενή του

Η σύζυγος του άτυχου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 στο «Αττικόν», βραβεύτηκε από την Ένωση Πνευμονολογων Ελλάδας – Παρόντα στην εκδήλωση και τα τρία ανήλικα παιδιά της

Εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγος του άτυχου πνευμονολόγου, Αντώνη Χατζηγεωργίου, η οποία είδε το σύζυγό της να «φεύγει» από τη ζωή, όταν μολύνθηκε από ασθενή του με κορωνοϊό τον Νοέμβριο του 2020, τιμήθηκε με βραβείο από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας για τη συνολική προσφορά του άντρα της στην πνευμονολογία, καθώς και στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος για αυτή την τιμή που κάνουν στο σύζυγό μου μετά θάνατον, δυστυχώς. Ήταν πολύ δύσκολοι αυτοί οι τελευταίοι μήνες για την οικογένειά μου και εμένα προσωπικά σαν ιδιώτη παθολόγο, που ξέρω τι πέρασε ο σύζυγός μου και πως φτάσαμε τελικά να τον χάσουμε για πάντα από τη ζωή. Δεν συζητάω τη σημασία που έχει η ειδικότητά σας στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και γενικότερα, απλά νιώθω υποχρεωμένη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του Αντώνη προς την επιστήμη του και προς τους ασθενείς του» είπε συγκινημένη η σύζυγος του Αντώνη Χατζηγεωργίου, η οποία είναι παθολόγος στο επάγγελμα. Η ίδια, όταν παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, έτρεξε στην αγκαλιά των τριών ανήλικων παιδιών της, τα οποία παρακολουθούσαν την εκδήλωση μαζί με τους συναδέλφους του άτυχου πατέρα τους.

Τον πνευμονολόγο Αντώνη Χατζηγεωργίου, έναν από τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αλλά και ένα από τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στον κλάδο των υγειονομικών, τίμησε η οικογένεια της Πνευμονολογίας κατά την τελετή έναρξης του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της στην Αθήνα.

Ο 42χρονος γιατρός που είχε μολυνθεί από ασθενή του, κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν τον Νοέμβριο του 2020, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη για τον άνισο αγώνα με τον κορωνοϊό –τότε δεν είχαν διατεθεί ακόμη τα εμβόλια- και την μοιραία έκβασή του.

Κορωνοϊός: Τιμή μετά θάνατον σε πνευμονολόγο του "Αττικόν" που μολύνθηκε από ασθενή του 3

Ο άτυχος πνευμονολόγος έκανε μεγάλη προσπάθεια μέσα από αναρτήσεις του στο Facebook, να ενημερώνει τον κόσμο για την επικινδυνότητα του φονικού ιού:

«ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη“ βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του… Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα η δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα. Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”. Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Νetflix δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της».

Στο Συνέδριο μίλησαν αγαπημένοι συνάδερφοι του Αντώνη Χατζηγεωργίου.

Πηγή: protothema.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button