ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κορωνοϊός: «Να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία εισηγούνται επιστήμονες» – Κρίσιμη σύσκεψη

Επιστήμονες από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται αντίθετοι στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, όπως μεταδίδει ο έγκυρος ιατρικός ιστότοπος iatropedia.gr.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μερίδα των επιστημόνων εκφράζει φόβους για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό όσων παιδιών μολυνθούν μεν με τον κορωνοϊό αλλά παραμείνουν ασυμπτωματικά, θα μπορούσαν να μεταδώσουν «αθόρυβα» τον ιό στους γονείς τους.  

Μερίδα των ειδικών εκφράζουν αντιρρήσεις για την επαναφορά των μικρών παιδιών στο σχολείο, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους ότι θα είναι πιο δύσκολο να τηρηθούν κατά γράμμα οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι αποστάσεις ασφαλείας αλλά και οι κανόνες υγιεινής στο σχολείο. Για αυτόν τον λόγο, οι επιστήμονες εκφράζουν αντιρρήσεις για την επαναφορά τους στο σχολείο, καθώς, θα υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα διασποράς του ιού.   Ωστόσο για την ώρα πολλά δεδομένα παραμένουν ρευστά και θα καθοριστούν στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα αποφασιστούν και τα μέτρα καταγραφής της διασποράς του ιού στην κοινότητα, μέσω ειδικών διαγνωστικών τεστ και εξετάσεων για αντισώματα. 

 Η κυβέρνηση σχεδιάζει τον «οδικό χάρτη» για την σταδιακή, αργή επανεκκίνηση της αγοράς με παράλληλη άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνώνται και οι ασφαλείς επιλογές για την επιστροφή των παιδιών του δημοτικού στα σχολεία, που είναι άλλωστε και αυτά που χρειάζονται επιτήρηση στο σπίτι από ενήλικες.    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η iatropedia,  εκτός από τον έλεγχο στις προνοιακές δομές, στα ιδρύματα και στις δομές μεταναστών, στην ατζέντα της συζήτησης είναι και το ζήτημα των ελέγχων στον γενικό πληθυσμό. Ένα από τα σενάρια που θα εξεταστεί θα είναι και η διενέργεια ελέγχων μεγαλύτερης κλίμακας ανά περιοχές. Ωστόσο η στρατηγική των μαζικών τεστ δεν θεωρείται για την ώρα εφαρμόσιμη.   

Η κρίσιμη σύσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.  

Με πληροφορίες από iatropedia.gr 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button