ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Μέτρα στο καμπ Σκαραμαγκά

Με το σταγονόμετρο δίνονται εδώ και αρκετές μέρες οι άδειες εξόδου στους πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Σκαραμαγκά. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία κατά του κορωνοϊού, εφαρμόζονται και στον καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται 2.700 ψυχές.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, την πόρτα της εξόδου θα περνά καθημερινά μόνο το 2% των φιλοξενουμένων. Έτσι πλέον μόνο 50 άτομα μπορούν να εξέλθουν από αυτό το  χώρο, σε ημερήσια βάση.

Για να βγουν υποβάλουν γραπτό αίτημα στη διοίκηση του καμπ, όπου θα αναφέρουν το λόγο για τον οποίο ζητάνε άδεια εξόδου. Η αιτιολογία που μπορούν να επικαλεστούν είναι ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, λ.χ μετάβαση σε γιατρό, φαρμακείο ή σε σούπερ μάρκετ. Όταν κάποιοι από τους εξοδούχους επιστρέφουν, την πύλη περνούν οι αμέσως επόμενοι αιτούντες.

Ενημερώθηκαν και στα αραβικά 

Για τη θέσπιση των νέων μέτρων έχουν ενημερωθεί όλοι οι διαμένοντες με γραπτά και ηχητικά μηνύματα, σε πολλές ευρωπαϊκές και αραβικές γλώσσες.

Την εφαρμογή τους και τον έλεγχο της εισόδου – εξόδου, έχουν αναλάβει από κοινού η διοίκηση της δομής και το Α.Τ. Χαϊδαρίου. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button