ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: 30 πρόστιμα μέχρι στιγμής στο Χαϊδάρι – Τα περισσότερα σε ξένους

«Το Χαϊδάρι πειθαρχεί», μας δήλωσε για μια ακόμη φορά τοπική αστυνομική πηγή, σχολιάζοντας τη στάση των συμπολιτών μας απέναντι στα μέτρα περιορισμού. Τα πρόστιμα πέφτουν  κυρίως σε περαστικούς Ρομά και πρόσφυγες που μένουν στον Σκαραμαγκά. Εδώ καταρρίπτεται και ο μύθος ότι αυτοί έχουν το ελεύθερο να κυκλοφορούν ενώ οι Έλληνες είναι κλεισμένοι μέσα. 

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, έχουν επιβληθεί περίπου 30 διοικητικά πρόστιμα για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. Οι παραβάτες στην πλειονότητά τους είναι  Ρομά από γειτονικούς Δήμους, αλλά και αλλοδαποί, κυρίως αραβόφωνοι. Οι ντόπιοι είναι πολύ λίγοι.

Συνήθως τα σημεία όπου εντοπίζονται οι ξένοι, οι οποίοι βασικά ζουν στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά, είναι σε πάρκα και πλατείες, την ώρα που απολαμβάνουν τον υπαίθριο καφέ τους. «Δεν καταλαβαίνουμε», είναι η στερεότυπη απάντηση που δίνουν στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ωστόσο οι κλήσεις κόβονται από τους άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου σε όλους τους παραβάτες, χωρίς διάκριση. Τον “ντεν καταλαβενι” δεν “περνάει”, γιατί οι εντολές περιορισμού κυκλοφορίας εκπέμπονται καθημερινά στα Αραβικά από περιπολικό της Αστυνομίας έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά. 

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής δύο καταστήματα εντοπίστηκαν να λειτουργούν αυτές τις μέρες παράνομα (έχουμε αναφερθεί σχετικά). Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και στα σούπερ μάρκετ (τήρηση των αποστάσεων κτλ.)

Σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πρόσφυγες, ρωτήσαμε αστυνομικό αν αυτά πληρώνονται ή είναι “στο βρόντο”. Μας απάντησε ότι, αν αυτοί εισπράττουν κάποιο οικονομικό βοήθημα, το πρόστιμο παρακρατείται αυτόματα στην επόμενη καταβολή του. Να υπενθυμίσουμε πως το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι 150 ευρώ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button