ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κόντρα στην πρεμούρα για καφετέρια: Το Θεαθήναι χώρος αναψυχής και άθλησης

Βασίλης Τσίτσος
Πολιτικός Μηχανικός MSc, Υπ. Διδάκτορας ΕΜΠ
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου σε καθημερινή βάση αξιολογούμε την κατάσταση σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης κι επιδιώκουμε την καλύτερη και πλέον ωφέλιμη λύση για τους συμπολίτες μας.

Ο μεγάλος μας στόχος είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες, μέσα από ειδικά μελετημένα προγράμματα, για μια πόλη σύγχρονη και φιλόξενη, χωρίς υπερβολές και με βάση στην ουσία και όχι στην επικοινωνία. Στις πράξεις και όχι στα λόγια. Με μελέτες και συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν δυνατότητα να εφαρμοστούν και όχι με προεκλογικές μακέτες για εντυπωσιασμό!

Ο χώρος του «Θεαθήναι» είναι πολυσυζητημένος αλλά δε συμβαίνει τίποτα περισσότερο. Ούτε κι αλλάζει. Σε βαθμό που αναρωτιόμαστε αν το συγκεκριμένο θέμα, αναμφίβολα σοβαρό, ανασύρεται για εξυπηρέτηση προεκλογικών (αλλά ανεδαφικών και ψευδεπίγραφων) εξαγγελιών.

Κόντρα στην πρεμούρα για καφετέρια: Το Θεαθήναι χώρος αναψυχής και άθλησης 3

Εμείς έχουμε την πρόταση η οποία είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτές “τις πιασιάρικες”, “του ποδαριού”, που ακούγονται συνήθως. Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στο να επαναλειτουργήσει χώρος καφέ με πολυετή παραχώρηση σε ιδιώτη – “πρεμούρα” της Δημοτικής Αρχής! Γιατί; Γιατί είναι χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει πολυδιάστατες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Χαϊδαρίου!

Εμείς λέμε ένα τεράστιο «ΝΑΙ», παρουσιάζοντας παράλληλα το απαραίτητο πλάνο στο να διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής, και ήπιας άθλησης και υγείας για όλους τους πολίτες – #HaidariGiaOLous.

Εμείς είμαστε περήφανοι που ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου μας κατηγορεί ότι, “εξαιτίας” μας δεν έγινε άλλη μία καφετέρια στη πόλη μας και ότι ο χώρος έμεινε “αναξιοποίητος”. Είναι τιμή μας που δεν συναινέσαμε στο ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου “αντί πινακίου φακής”, όπως επιθυμεί εμμέσως πλην σαφώς ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου. Είναι τιμή μας που “εξαιτίας” μας δεν παραδόθηκε ένα περιουσιακό στοιχείο της πόλης μας άκριτα σε έναν ιδιώτη, αντί να αξιοποιηθεί για χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσές μας.

Κόντρα στην πρεμούρα για καφετέρια: Το Θεαθήναι χώρος αναψυχής και άθλησης 5

Όπως αντίστοιχα διαφωνούμε κάθετα στο να γίνει η βιβλιοθήκη της πόλης μας καφέ μπαρ, επειδή έτσι θέλει ο Δήμαρχος! Απ’ ότι φαίνεται έτσι βλέπει τις πνευματικές ανάγκες της πόλης μας ο κύριος Δήμαρχος – με έναν καφέ και ένα ποτό στο χέρι! Δεν τον ενδιαφέρει αν η βιβλιοθήκη έχει έναν υπολογιστή ή έχει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας! Θα επανέλθουμε πάντως στο θέμα αυτό ξεχωριστά, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητάς του.

Σχετικά με την περιοχή του «Θεαθήναι», τη μελετήσαμε, μιλήσαμε με πολίτες κάθε ηλικίας και επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους δημότες, ώστε ν’ αποκτήσουμε ένα μέρος – κόσμημα στην περιοχή μας και ένα τόπο ελκυστικό, φιλόξενο και χρήσιμο για όλους και όλες.

Θέλουμε η περιοχή να είναι διαθέσιμη για αναψυχή, χαλάρωση, ξεκούραση και ταυτόχρονα για ήπια άθληση και ευεξία. Η προοπτική τοποθέτησης οργάνων γυμναστικής για υπαίθρια άθληση μέσα στη φύση κι ακόμα η διαμόρφωση χώρων πεζοπορίας, ποδηλάτου και οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής είναι μεγάλη και μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Κόντρα στην πρεμούρα για καφετέρια: Το Θεαθήναι χώρος αναψυχής και άθλησης 7

Με στόχο ο χώρος του «Θεαθήναι» να αποτελέσει ένα ελκυστικό σημείο για τη καθημερινή βόλτα των πολιτών και την αναψυχή τους, σχεδιάζουμε τη πλήρη αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης, με σεβασμό στο περιβάλλον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης μας.

Ο σχεδιασμός μας, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνει την άμεση κατεδάφιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, τη δημιουργία διαμορφωμένων διαδρόμων πεζοπορίας και ποδηλάτου, τη κατασκευή πίστας skateboard και υπαίθριου γυμναστηρίου και τη κατασκευή κανονικού πάρκου δεσποζόμενων ζώων (όχι τσέπης πάλι) – ενός άτυπου πάρκου υγείας και κυκλοφοριακής αγωγής δηλαδή. Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι χώροι θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, να είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία και να έχουν επαρκή φωτισμό και φύλαξη.

Η πρότασή μας είναι συγκεκριμένη και διαμορφώνεται στις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Έχουμε τη θέληση και πάνω απ’ όλα τη τεχνογνωσία και το τρόπο να τα υλοποιήσουμε.

#HaidariGiaOLous

Κόντρα στην πρεμούρα για καφετέρια: Το Θεαθήναι χώρος αναψυχής και άθλησης 9

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. για το ΘεαΘηναι και ΜΟΝΟ δυστυχως ειστε….πολ. μηχανικος να σχεδιασει….αλλα για τη ΜονοΔρομηση της Γεωργιου Παπανδρεου δεν ασχολειται ΚΑΝΕΙΣ σας….το Θεαθηναι σας μαρανε και θυμηθηκατε τωρα μετα απο 20ετια σας πηρε ο πονος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button