ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Πώς να κάνετε την αίτηση

Λίγες μέρες μένουν ακόμα για να ανοίξει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα. Με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στο taxis θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία που χρειάζονται. Ιδιαίτερη προσοχή όμως χρειάζεται στα στοιχεία που θα δώσουμε για να μην απορριφθεί τη αίτησή μας.

 Στο  koinonikomerisma.gr  το πρώτο που θα βάλουμε είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ. Σε   περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ για διόρθωση.

Αμέσως μετά πρέπει να συμπληρώσουμε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά και ένα e-mail όπου μπορεί να λάβουμε μηνύματα ειδοποίησης.

Το τρίτο βήμα είναι να συμπληρώσουμε τον IBAN του λογαριασμού όπου θα πιστωθούν τα χρήματα τα οποία δικαιούμαστε.

Κοινωνικό Μέρισμα: Πώς να κάνετε την αίτηση 2

Στη φόρμα θα εμφανιστούν όλα τα προσωπικά οικονομικά στοιχεία του κάθε ενδιαφερόμενου προσυμπληρωμένα.

Τα στοιχεία είναι με βάση τη φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2016.

Εδώ θα πρέπει να δείξουμε προσοχή σε δύο πράγματα.

Θα πρέπει να εμφανίζεται τουλάχιστον ένας μήνας ασφάλισης και ο αριθμός των μελών ενός νοικοκυριού (φιλοξενούμενοι, ανήλικα τέκνα κλπ).

Προσοχή, όποιοι έχουν φιλοξενούμενους θα πρέπει να τους ειδοποιήσουν ώστε να συμπληρώσουν τα δικά τους στοιχεία στη φόρμα στην ίδια δήλωση ώστε να προστεθούν και αυτά.

Αυτομάτως μετά και αυτό το βήμα η “φόρμα” βγάζει την ένδειξη για το εάν κάποιος δικαιούται κοινωνικό μέρισμα και ποιο είναι το ακριβές ποσό που δικαιούται.

Στο τέλος πατάμε την ένδειξη συμφωνώ.

 Για την αίτηση όταν ανοίξει η εφαρμογή  κάνουμε “κλικ” εδώ

Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.


Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button