ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κινητοποιήσεις στο Σχιστό, κίνδυνος να μείνουν σκουπίδια στους κάδους

Σε αποκλεισμό του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό προτίθεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που ζητάει «κυβέρνηση και περιφέρεια να αποδεχθούν ότι πρέπει να βγάλουν τελείως από τους σχεδιασμούς τους το Σχιστό», όπου σχεδιάζεται η δημιουργία μόνιμης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. Ενδεχόμενη κατάληψη που θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα θα σημάνει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη μας, που εξυπηρετείται από τον ΣΜΑ Σχιστού

Ήδη σήμερα το πρωί υπήρξε αρρυθμία και καθυστέρηση στην εκφόρτωση των απορριμματοφόρων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, λόγω της κινητοποίησης, αλλά με την επέμβαση της Αστυνομίας αυτός παραμένει -προσώρας- ανοιχτός.

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας με σύνθημα «60 χρόνια ήταν αρκετά φτάνει πια» καλεί τους κατοίκους της περιοχής να είναι όλοι εκεί για το «παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε θα κλιμακώσουμε την δράση μας και θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας». Με αυτό τον τρόπο η τοπική δημοτική αρχή διακηρύσσει την πλήρη αντίθεση της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υποβαθμίζουν την πόλη και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαϊδαρίου, κ. Μόρφη Σάββα, στην οποία απευθύνθηκε το “Χαϊδάρι Σήμερα” για να ρωτήσει αν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην αποκομιδή, μας είπε ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΜΑ είναι ανοιχτός. Ωστόσο καλεί τους δημότες να δείξουν προσοχή στην εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους, γιατί αν τελικά πάψει να λειτουργεί το Σχιστό θα προκύψουν σημαντικές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, καθώς τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, δηλαδή αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, όπου συν τοις άλλοις σημειώνονται και πολύωρες αναμονές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button