ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου: Τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Μία παράσταση διαμαρτυρίας τής Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου έφερε και πάλι στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας -και όχι μόνο φυσικά. Η Ένωση ζήτησε από τον διευθυντή του Κέντρου, Ιωάννη Μπουλταδάκη, τη συνδρομή της δομής στη διενέργεια τεστ για το κορωνοϊό, καθώς το κόστος που επωμίζονται οι οικογένειες είναι υπέρογκο. Ο διευθυντής από τη μεριά του, τους εξέθεσε την πραγματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας, στην οποία η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί πολλές φορές (ενδεικτικά, Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου, ξυπόλυτος στρατιώτης, Χαϊδάρι: Δραματικό έλλειμμα γιατρών στη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία). Αν η ανάγκη αντιμετώπισης του φονικού ιού δεν κινητοποίησε το κράτος για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, η οποία σε προηγμένες χώρες αποτέλεσε βασικό όπλο στην αντιμετώπισης της θνησιμότητας, πότε θα γίνει αυτό; Η απάντηση είναι προφανής…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαϊδαρίου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαϊδαρίου, ως συνέχεια των πρωτοβουλιών σε σχέση με τη διενέργεια τεστ. Εκθέσαμε τα αδιέξοδα που βιώνουν οι γονείς αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δημόσιες δομές που μπορούμε να κάνουμε δωρεάν τεστ τα παιδιά, με αποτέλεσμα να επωμιζόμαστε το κόστος, που είναι υπέρογκο και έρχεται να προστεθεί στο κύμα ακρίβειας που βιώνουμε στο πετσί μας. Ζητήσαμε να εξασφαλιστεί νοσηλευτικό προσωπικό ώστε τις απογευματινές ώρες να μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας, για να μη χάνονται πολύτιμες πρωινές διδακτικές ώρες.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής μας ενημέρωσε για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και τα κενά που έχουν σε ιατρικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί και ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην προϊστάμενη αρχή.

Τονίσαμε ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά το επόμενο διάστημα για τη διασφάλιση δωρεάν τεστ για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. (15/2/2022)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button