ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Εσωτερικών: “Στηρίξτε οικονομικά το Χαϊδάρι”

Το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Χαϊδαρίου!

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 22 Ιανουαρίου, μετά από αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου, και ήταν ομόφωνη. Θυμίζουμε ότι στις 12 Δεκεμβρίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός είχε εκθέσει στην ΚΕΔΕ την οικονομική κατάσταση του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε διόγκωση τα προηγούμενα χρόνια των εξόδων μισθοδοσίας του.

Η πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ (56/22-1-2020) για στήριξη του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ομόφωνη και εδράζεται στο “οξύ οικονομικό πρόβλημα λόγω διόγκωσης των ανελαστικών δαπανών του, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν ευρίσκεται στο ανταποδοτικό σκέλος του Προϋπολογισμού του Δήμου, άρα δεν επιλύεται με αύξηση των ανταποδοτικών τελών”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. 

Το νεότερο, με βάση την ίδια απόφαση, είναι ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι “εντός των ορίων του λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια το μεγαλύτερο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα πρόσθετα βάρη στη λειτουργία του Δήμου”. 

Μένει να δούμε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα της διοίκησης Ντηνιακού και την συνεπικουρία της ΚΕΔΕ. 

    

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button