ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καταιγισμός πυρών στα Πεδία Βολής, ακόμη και σήμερα!

Σήμερα Κυριακή 7/4 κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Στο πλαίσιο αυτό έγινε κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας, ενώ έκλεισαν τα περιαστικά πάρκα για τον κίνδυνο φωτιάς, όπως πχ ο Διομήδειος Κήπος όπου χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους.

Για μία δραστηριότητα όμως που εγείρει κίνδυνο πυρκαγιάς ήταν σαν να μην υπήρχε κανένα απαγορευτικό. Πρόκειται για την σκοποβολή με πυροβόλα όπλα στα Πεδία Βολής του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Όλο το πρωί έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί, παρόλο που αυτό απαγορεύεται σε καταστάσεις ετοιμότητας επιπέδου 4.

Οι ίδιοι οι ασκούμενοι και οι Σύλλογοι “έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια” την εντολή της Πολιτείας, το ίδιο έκαναν όμως και οι αρμόδιες αρχές.

Δεν πρόκειται για θεωρητικό κίνδυνο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 είχαμε μία τέτοια επικίνδυνη φωτιά στα Πεδία Βολής του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου (βλέπε Οριοθετήθηκε η φωτιά, προσπάθεια για πλήρη κατάσβεση). Από την ημέρα αυτή οι φωτογραφίες του άρθρου.

Καταιγισμός πυρών στα Πεδία Βολής, ακόμη και σήμερα! 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button