ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Καρκαλούσες του πυργούσικου γάμου ξεσήκωσαν το Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι

 

Την παράσταση έκλεψε ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής “Το Πυργί Χίου”, στην παρέλαση του  1ου Χαϊδαριώτικου Καρναβαλιού, όπου αναβίωσαν τις “Καρκαλούσες”, με πυργούσικο γάμο.

 

Δεν έλειψαν και οι αχεράδες, που έραναν το ζευγάρι και τους θεατές με άχυρα!

Η μεγάλη πομπή, με το λάβαρο του Συλλόγου και τους οργανοπαίχτες, τον παπά με το βιολί, τα παρανυφάκια με τα στέφανα, τους γονείς του ζευγαριού με το μωρό τους, τον αντίγαμπρο και την αντίνυφη και τους καλεσμένους χόρευε σε ρυθμούς λάτιν καθώς συνόδευε το λαμπρό ζευγάρι!

 

“Όλα τα λεφτά” η νύφη με το νυφικό της με την τεράστια ουρά και ο γαμπρός με την πυργούσικη φορεσιά, που έκαναν συνέχεια τσαλίμια ο ένας στον άλλον!

Όλος ο κόσμος που κατέκλυσε τους δρόμους  του Χαϊδαρίου και την Πλατεία Ηρώων, όπου κατέληξαν, τους καταχειροκροτούσε και γέλασε με την καρδιά του.

 

Στα Κούλουμα

Οι Πυργούσοι έλαβαν επίσης μέρος στα παραδοσιακά Κούλουμα του Δήμου Χαϊδαρίου, στο Τουριστικό περίπτερο του Δήμου, στο Δαφνί! Μοίρασαν εκατοντάδες πακέτα με παραδοσιακά  σαρακοστιανά εδέσματα, βοηθώντας έτσι στην εξυπηρέτηση του κόσμου που κατέλκυσε την γιορτή.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, οι Χιώτες δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων κ.ά., που πέρασαν να ευχηθούν χρόνια πολλά για την ημέρα, κεράστηκαν σούμα, ούζο και λικέρ μαστίχας, που δεν έλειψαν από τον πάγκο του Συλλόγου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button