ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κανένα έργο στο Χαϊδάρι χωρίς δημόσιο διάλογο”

 

Χαϊδάρι Σήμερα Απάντηση Ντηνιακού στον Ν. Καραγιάννη: “Κόμμα μας είναι μόνο το Χαϊδάρι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι” του ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ, επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά»

Η υπόθεση των πεζογεφυρών, πέρα από τις άλλες δυσλειτουργίες τής διοίκησης του Δήμου που ανέδειξε, έφερε στο προσκήνιο μια μεγάλη αλήθεια: Σοβαρές παρεμβάσεις και έργα στην πόλη, ερήμην των δημοτών, δεν νοούνται. Αλλιώς, όπως αποδείχθηκε, καιροφυλακτεί η προσβολή του κοινού αισθήματος ή ακόμα και το λάθος.

Ο δημόσιος διάλογος για τις δύο πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών, ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν λειψός. Οι μελέτες των πεζογεφυρών ποτέ δεν παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που άλλοι δήμοι, όταν πρόκειται για τέτοιας σημασίας και μεγέθους έργα, λογοδοτούν στους δημότες, άλλοτε με παραδοσιακές και άλλοτε με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας ανεύθυνα, υποστήριξε παθητικά τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και κατασκευή, παραλαμβάνοντας απλά ένα έργο του Υπουργείου χωρίς να εκφράσει καμία αντίρρηση ή εναλλακτική άποψη.

Φτάσαμε έτσι στο σημείο αναγκαστικά να αποδεχόμαστε όλοι, μηδέ της δημοτικής αρχής εξαιρουμένης, ένα έργο όπως ακριβώς μας «σερβιρίστηκε» από έξω. Όμως όλοι εδώ έχουμε επιμέρους αντιρρήσεις, ενώ κάποιοι το απορρίπτουν εξ ολοκλήρου.  Γιατί λοιπόν όλα αυτά να μην συζητηθούν δημόσια πριν «κλειδώσει» το έργο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας;

Αν ο τελικός αποδέκτης έργων και παρεμβάσεων είναι ο πολίτης, ποιος δικαιούται να του αφαιρέσει το δικαίωμα να γνωρίζει κάθε πτυχή τους; Από την πεζογέφυρα έως την πλατεία της γειτονιάς του, η ανάγκη για διάλογο και λογοδοσία είναι απαραίτητη. Ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία χρειάζεται. Καμιά διοίκηση δεν μπορεί να «μαγειρεύει» τις κοινές υποθέσεις σε κλειστή «κουζίνα».

Η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά», λοιπόν, δεσμεύεται χωρίς περιστροφές:  Όταν κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, η κοινή γνώμη, ο κάθε δημότης, θα ενημερώνεται με όλα τα μέσα εγκαίρως και λεπτομερειακά για οποιοδήποτε νέο έργο, μικρό η μεγάλο και θα εκφράζει την άποψή του. Αυτό είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι καθημερινή δημοκρατία.

Παρακολουθώ στενά τον δημόσιο διάλογο που γίνεται εντός και εκτός Διαδικτύου στην πόλη μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Χαϊδαριώτης έχει και γνώση και πολιτικό κριτήριο και, πολλές φορές, είναι μπροστά από κόμματα και παρατάξεις σε κρίσιμα θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η κινητικότητα στην πόλη κτλ. Αυτός ο πολίτης θα είναι η δύναμη της δικής μας διοίκησης, γιατί απλά είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε στην αλλαγή της καθημερινότητας, για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η σημερινή διοίκηση κάνει κάτι πολύ διαφορετικό. Συγκαλεί «Λαϊκές Συνελεύσεις» γενικώς και αορίστως, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο -πχ πεζογέφυρες- και για αυτό ελάχιστοι προσέρχονται πλην των κομματικών οπαδών της. Υποκρίνεται πως καταγράφει απόψεις επί παντός και, τελικά, δεν δίνει κανέναν λογαριασμό τι ακριβώς έκανε με τις απόψεις των πολιτών. Γιατί δεν κάνει τίποτε. Απλά μεταθέτει ευθύνες και κρύβεται. Αυτή η προσχηματική διαδικασία δεν είναι δημόσια διαβούλευση. Δεν σέβεται την εμπειρία, τη γνώση, την άποψη των Χαϊδαριωτών.

Η παράταξή μας έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό: επιστήμονες, ικανούς εργαζόμενους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Οραματιζόμαστε το μέλλον της πόλης μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία. Δεν θα γίνουμε διαχειριστές της στασιμότητας. Μια σύγχρονη πόλη θέλει ενεργούς και ενημερωμένους πολίτες, που αγαπάνε πρώτα τον τόπο τους. Γι’ αυτό αρνούμαστε  το κομματικό «πουσάρισμα» από οποιαδήποτε πλευρά. Διότι επιλέγουμε να δίνουμε λόγο και να παίρνουμε ώθηση από τον σκεπτόμενο Χαϊδαριώτη συμπολίτη. Και να λογοδοτούμε σε αυτόν. Σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως πλειοψηφία στη διοίκηση του Δήμου.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. φίλε συντοπίτη Βαγγέλη, όντως έχεις νέους επιστήμονες και εργαζόμενους που μπορουν κα κάνουν τη διαφορά. Καινοτομία και τεχνολογία ναι, περιμένουμε και συγκεκριμένα σχέδια για θέματα που αφορουν τη πόλη -καθαριότητα- συντήρηση πρασίνου-αξιοποίηση αρχαιολογικων χώρων, ενοποιηση της πόλης, σχεδια βιωσιμης κινητικότητας, σχολεια , αθλητικοι χωροι , φροντιδα για ευπαθείς ομαδες , δημοτικοι χωροι στάθμευσης, θέσεις εργασίας-συνεργασία με τοπικους φορεις και επιχειρήσεις-μειωση ανεργίας,δημοτική περιουσία. και άλλα πολλά που θα βοηθήσουν τη πόλη να προοδεύσει γιατι τώρα αργοπεθαίνει και ευθύνη γιαυτό έχουν και οι “έμπειροι” αυτοδιοικητικοί που σαν βαρίδια του παρελθόντος υπονομεύουν το μέλλον μας. Με τους παλιούς όρους ,που μας εχουν φέρει στο τέλμα , δεν υπάρχει προοπτική στο μέλλον, set yourself Free!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button