ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καλύτερη εικόνα στο μέτωπο του Ποικίλου – Δραστική επέμβαση των ελικοπτέρων

Το διπλό μέτωπο της φωτιάς στο Χαϊδάρι αντιμετωπίζεται απτελεσματικά από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά ψηλά στο Ποικίλο που απείλησε το βουνό έχει οριοθετηθεί και σχεδόν έσβησε, με την επέμβαση ελικοπτέρων που έκαναν πάρα πολλές ρίψεις. Ειχείρησαν 26 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 7 οχήματα και 4 ελικόπτερα. Έντονη είναι η ανησυχία καθώς στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ.

Το δεύτερο μέτωπο στην Κοιλάδα του Δαφνιού, χαμηλά στη Λ. Αθηνών επίσης αντιμετωπίστηκε με δεκάδες ρίψεις νερού από ελικόπτερα.

Είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε μια άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος της πυρκαγιάς. Περιμένουμε να δούμε τα νεότερα από αυτή την εξέλιξη του συμβάντος. Είναι μια νέα φωτιά, μια νέα έναρξη” είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Για τις σημερινές φωτιές ενοχοποιούνται οι πυλώνες υψηλής τάσης που περνούν από τα σημεία εκδήλωσης της φωτιάς. Θυμίζουμε ότι είχε ανακοινωθεί η υπογειοποίηση του δικτύου από την κυβέρνηση, αλλά η εξαγγελία δεν προχώρησε. Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button