ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καλοκαιρινά χτυποκάρδια

 

Η ένταση της μεσημεριανής καλοκαιρινής μπόρας και η χτεσινή εικόνα της δύσμοιρης Μάνδρας ξύπνησε εφιάλτες και στο Χαϊδάρι. Ευτυχώς, παρόλο που τα νερά ανέβηκαν αρκετά στα γνωστά σημεία, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 3
Ο προβληματικός κόμβος της οδού Ρίμινι δεν πλημμύρισε αυτή τη φορά. Δήμος και περίοικοι φρόντισαν να κρατήσουν ανοιχτά τα φρεάτια στον δρόμο που οδηγεί στην Πύλη του Στρατοπέδου, από όπου ξεπηδούν σε κάθε μπόρα μεγάλοι όγκοι από λασπόνερα (σχετικές φωτό πιο κάτω).
Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 5
Τα νερά ξεχύνονται από τη μάντρα του Στρατοπέδου στην οδό Μπουμπουλίνας (το ίδιο από παρακείμενο σημείο και στην πρώτη φωτό). Μπουμπουλίνας και Σωκράτους είχαν πολύ νερό. Το ίδιο και η Κουρτσάς στο κεντρικό Χαϊδάρι, στην οποία καταλήγουν τα νερά αυτά, μέσω της οδού Πύλου, ώσπου να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών.
Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 7
Αυτή ήταν η εικόνα πάρα πολλών φρεατίων των αγωγών ομβρίων υδάτων και στη σημερινή βροχή.
Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 9
Η καθαρίστρια του Αθλητικού Κέντρου ξεβουλώνει φρεάτια.
Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 11
Χείμαρρος στο βόρειο τμήμα του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Από αυτόν, όπως και από άλλες νεροσυρμές του Ποικίλου, τα νερά μπαίνουν στο Στρατόπεδο (το σημείο εισόδου στην επόμενη φωτό) και κυλούν από την πύλη του και την οδό Μπουμπουλίνας προς την οδό Ρίμινι και την Ιερού Λόχου. Για τα νερά του Στρατοπέδου και της λεκάνης του Ποικίλου έχει ολοκληρωθεί αντιπλημμυρική μελέτη και είναι σε αναμονή η ένταξή της στα έργα της Περιφέρειας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Καλοκαιρινά χτυποκάρδια 13

 

 

 

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button