ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας με χιόνια

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε δυό κύματα. Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια ακόμα και στην Αττική και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει αρχίσει να χιονίζει στην Αττική και ειδικότερα σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Για τον λόγο αυτό υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Τσουχτερό» θα είναι και αύριο το κρύο, ενώ μικρή άνοδος θα υπάρξει την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο θα «χτυπήσει» εκ νέου το κύμα κακοκαιρίας, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός σε πολλές περιοχές της χώρας και με παγετό στα βόρεια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η πρώτη ψυχρή εισβολή θα έχει μικρή διάρκεια. Αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει έως -20 βαθμούς Κελσίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και κάτω ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένονται και στην Αττική μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Η πρώτη ψυχρή αέρια μάζα περνάει αρκετά γρήγορα αλλά από τη Βόρεια Ευρώπη ξεκινάει το ταξίδι μια πολική αέρια μάζα που θα κινηθεί νοτιότερα και καθώς θα αλληλεπιδράσει με θερμό αέρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Παράλληλα, σημείωσε πως «εκεί που θα ξαστερώσει θα δούμε έως και -20 βαθμούς Κελσίου αλλά και αυξημένες πιθανότητες ολικού παγετού». Ειδικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε ότι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο αλλά από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button