ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Και φωτιές και ρυπαντικό επεισόδιο!

Μια δύσκολη μέρα στο Θριάσιο Πεδίο ήταν η σημερινή. Από το πρωί πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ το μεσημέρι σαν “κερασάκι στην τούρτα” ήρθε και ρυπαντικό επεισόδειο στα ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο ουρανός στη Δυτική Αθήνα και να γίνει ορατός ο καπνός από την πόλη μας.

Διάσπαρτες εστίες σε Ελευσίνα – Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (ώρα 16.20), στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας και Ασπροπύργου, είναι σε εξέλιξη τέσσερις ταυτόχρονες εστίες, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Επίσης από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος.

Το μεσημέρι ξέσπασε ρυπαντικό επεισόδιο στα ΕΛΠΕ:

(Φωτό Μιχάλης Κούκος)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button