ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τζένη Λειβαδάρου: Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

H Χαϊδαριώτισσα Τζένη Λειβδάρου είναι ένα από τα πρόσωπα που σηματοδοτούν το τεχνοκρατικό στοιχείο με το οποίο θέλησε να προικίσει το ψηφοδέλτιο επικρατείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Βρίσκεται ανάμεσα σε “βαριά” επιστημονικά βιογραφικά, όπως είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής γενετικής στο Χαρβαρντ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Θανάσης Τσακρής, η νομικός και στέλεχος της Κομισιον Ζωρζέτα Λάλη, η ερευνήτρια της ΝΑΣΑ Νατάσσα Ρωμανού.

Τζένη Λειβαδάρου: οι τεχνικές μου γνώσεις και τα προσωπικά βιώματα να μετουσιωθούν σε πράξεις αλλαγής

Με δήλωσή της στον προσωπικό λογαριασμό fb, η Τζένη Λειβαδάρου εξέφρασε τη χαρά της για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και έθεσε τις προτεραιότητές της στην πολιτική:

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Alexis Tsipras να συμμετάσχω στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, του οποίου το αύριο πρέπει να φροντίσουμε να είναι καλύτερο από το σήμερα. Η προστασία του κλίματος, οι πράσινες τεχνολογίες, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μείζονος σημασίας. Η κοινωνική ενσωμάτωση και η προσβασιμότητα, είναι εξίσου σημαντικές. Ασχολούμαι επαγγελματικά και ακαδημαϊκά με τα θέματα της μηχανικής, της ενέργειας και της τεχνολογίας τα τελευταία 16 χρόνια. Ζω με τα θέματα προσβασιμότητας, όλα μου τα χρόνια. Στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ο χώρος ώστε οι τεχνικές μου γνώσεις και τα προσωπικά βιώματα να μετουσιωθούν σε πράξεις αλλαγής για να είναι καλύτερα τα επόμενα χρόνια, όλων.

Τζένη Λειβαδάρου

Ποια είναι:

Η Δρ Τζένη Λειβαδάρου είναι μηχανικός νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, πρώην μέλος ΔΣ του Ομίλου Ελλάκτωρ και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Έχει 20  χρόνια εμπειρίας σε θέματα υποδομών, στη διαχείριση φυσικών πόρων και στη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Έχει εργαστεί σε έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και έχει εργαστεί σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Γενική Γραμματεία – Νέα Υόρκη) και ομίλους επιχειρήσεων, όπως ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Τζένη Λειβαδάρου

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων. Στην πορεία της καριέρας της μετακόμισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέσπασε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά των υποδομών και στη συνέχεια εκπόνησε το διδακτορικό της στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής.

Τζένη Λειβαδάρου
Τζένη Λειβαδάρου, Στίβεν Χόκινγκ, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

Κάνοντας έρευνα στις πατέντες για πράσινες τεχνολογίες, είχε την τύχη να συνεργαστεί με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς ερευνητές, σε μεγάλο εύρος ερευνητικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, η Τζένη Λειβαδάρου ασχολείται επί χρόνια με θέματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και προσβασιμότητας. Συμμετέχει επίσης συστηματικά σε πρωτοβουλίες γυναικείας ενδυνάμωσης με ομιλίες που ενθαρρύνουν την ενασχόληση των γυναικών στην τεχνολογία (π.χ. Women on Top, “I am remarkable” – Google talks)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button