ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Η υποστελέχωση στο Αττικόν βγάζει μάτι, ενώ έχουν τρελά κέρδη οι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας”

Με απόφαση της γενικής συνέλευσής του το Σωματείο Εργαζομένων του Σωματείου Αττικόν θα λάβει μέρος στην πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Στην ίδια απόφαση το Σωματείο αναφέρεται στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου ειδικά σε νοσηλευτικό προσωπικό, τη νοσηλεία και περίθαλψη σε ράντζα και καταγγέλλει τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συμπαραστεκόμαστε στους χιλιάδες αγρότες που χτες έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουν τον αφανισμό τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που παλεύουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για υψηλού επιπέδου δωρεάν σπουδές

1. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τον “απογειώνει”. Συνεχίζουν την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ που στο Αττικό βγάζει μάτι σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό προσωπικό, την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ που είναι σχεδόν 35% την τελευταία δεκαετία, την ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ λειτουργιών του νοσοκομείου και της υγείας. Αυτή η πολιτική είναι σκόπιμη, συνειδητή για να συνεχίζουν να βγάζουν τρελά κέρδη οι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας που κάθε χρόνο έχουν κύκλο εργασιών 2 δις ευρώ.

2. Σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου μας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς. Η τεχνική και διοικητική υπηρεσία στην οποία αλωνίζουν εργολάβοι, το νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει στα όρια της “ασφάλειας” με εξευτελιστικές συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και περίθαλψη σε ράντζα, οι νέοι γιατροί που δουλεύουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς, μακριά από κάθε πραγματική εκπαίδευση. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

3. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας απειλούνται με απόλυση. Οι ΟΑΕΔ 4000 ανανεώθηκαν προσωρινά μετά από αγώνες. Οι ΟΑΕΔ 55-67 αναμένεται εδώ και καιρό “κάποιο πρόγραμμα” που θα τους επαναπροσλάβει ενώ πολλοί από αυτούς είναι ήδη απολυμένοι. Οι επικουρικοί ζουν κάθε χρόνο με το φόβο της απόλυσης. Δεκάδες εργασιακές σχέσεις και εκατοντάδες συμβασιούχοι που καλύπτουν διαρκείς και μόνιμες ανάγκες. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

4. Δεν πάει άλλο με τη συνεχιζόμενη ακρίβεια. Eκτοξεύoνται οι τιμές σε όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα και την ενέργεια, τα ενοίκια είναι απλησίαστα και οι δόσεις των δανείων συνεχώς αυξάνουν, την ώρα που οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει νέα εκτίναξη της φοροληστείας κατά 6,2 δις ευρώ για τις λαϊκές οικογένειες, ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους προβλέπονται κρατικές επιδοτήσεις 8,5 δις και εξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα κέρδη των “λίγων” όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών. Τεράστια ποσά δαπανούν σε πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ για το ματοκύλισμα λαών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

5. Στο νοσοκομείο μας, επιδρά ιδιαίτερα η σμπαραλισμένη κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη Δυτική Αθήνα. Έκλεισαν και διέλυσαν τα Κέντρα Υγείας, συνεχίζουν να κρατάνε κλειστό ως νοσοκομείο το Λοιμωδών. Συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί με το λαό της Δυτικής Αθήνας, μαζί με τους ασθενείς, τα σωματεία και τους φορείς τους. Τους ενημερώνουμε ότι σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τη νέα αντιδραστική τομή των ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ- ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ όπως και με το νέο ΕΚΤΡΩΜΑ των DRG’S που εφαρμόζουν και αφορά την κοστολόγηση της κάθε πάθησης σε οικονομικά πακέτα. Διεκδικούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

6. Με βάση τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση αποφασίζει τη συμμετοχή του σωματείου μας στα εξής:

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την Πέμπτη 22 Φλεβάρη στην πανυγειονομική απεργία. Συγκέντρωση 8:30 πλατεία Μαβίλη και πορεία έως  το Υπουργείο Υγείας
  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την Τεταρτη 28 Φλεβάρη στην πανεργατική- πανελλαδική απεργία για όλα τα παραπάνω. Η συγκεκριμένη μέρα συμπίπτει με τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Ως εδώ με την πολιτική “πάμε κι όπου βγει”

7. H Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης:

  • Παρέμβαση στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με θέμα την χορήγηση των ρεπό που έχουν “εξαφανιστεί” και των ειδικών αδειών των κλειστών και ειδικών τμημάτων που επίσης “αγνοούνται”
  • Θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση για την μετεγκατάσταση των ΤΕΠ η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα αρχίσει από την 1η Μάρτη. 
  • Στις 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών το σωματείο θα προχωρήσει σε εκδήλωση με προσκεκλημένους ομιλητές στο μεγάλο αμφιθέατρο και πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button