ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο… ΑΤ Χαϊδαρίου

Ειδικοί φρουροί προστίθενται στη δύναμη του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Παρουσιάζονται αύριο Σάββατο 21/1.

Για την κακή κατάσταση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων (ΑΤ Χαϊδαρίου και Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου), που έχει επιπτώσεις στην αστυνόμευση του κοινού εγκλήματος στην πόλη, τα έχουμε πει πολλές φορές από αυτήν εδώ τη σελίδα (βλέπε Απελπιστική έλλειψη προσωπικού στο Α.Τ. Χαϊδαρίου). Αυτή τη φορά όμως τα νέα δεν αφορούν αφαίρεση (διά της αποσπάσεως ή μεταθέσεως προσωπικού σε φυλάξεις και υπηρεσίες γραφείου), αλλά πρόσθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, 5 ειδικοί φρουροί θα αναλάβουν υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, γεγονός που θα βοηθήσει στο έργο του. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι περιπολίες “βγαίνουν” με το σταγονόμετρο. Οι ειδικοί φρουροί δεν μπορούν να ασκήσουν ανακριτικό έργο, αλλά θα είναι πολύτιμοι στις “υπηρεσίες δρόμου”.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ειδικοί φρουροί στους οποίους αναφερόμαστε προέρχονται από την “Πανεπιστημιακή Αστυνομία”, της οποίας η λειτουργία ανεστάλη. Πρόκειται για 600 αστυνομικούς, που είχαν προσληφθεί για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και ολοκλήρωσαν την τετράμηνη εκπαίδευση τους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι 160 θα διατεθούν σε αστυνομικά τμήματα του δήμου Αθηναίων, (20 στο ΑΤ Ομόνοιας) και οι υπόλοιποι κυρίως στη Δυτική Αττική.

Όσον αφορά το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού παραμένει σοβαρό, καθώς διαθέτει μόνο 3 αστυνομικούς με δυνατότητα ανακριτικού έργου. Μερικές φορές χρειάζεται να κληθεί κάποιος από το σπίτι του για να σχηματιστεί μία δικογραφία ή κάποιος εργάζεται ώρες παραπάνω από το ωράριό του για να ολοκληρώσει. Για περιπολίες δεν το συζητάμε…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button