ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η μηδενιστική προπαγάνδα του κ. Σελέκου δεν μπορεί να κρύψει ότι το Χαϊδάρι προχωράει μπροστά”

Η δημοτική αρχή Ντηνιακού απαντάει στην κριτική Σελέκου για την συμπλήρωση ενός χρόνου της στο τιμόνι του Δήμου.

Η ανακοίνωση του κ. Μιχάλη Σελέκου για τον πρώτο χρόνο θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής στο Χαϊδάρι είναι, όπως συνήθως, γεμάτη ανακρίβειες και εσφαλμένες πληροφορίες. Σταχυολογούμε μερικές:

– Ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός είχε υποσχεθεί  τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του να έλθει το Μετρό στο Χαϊδάρι. Τόσο τερατώδη διαστρέβλωση του προγράμματός μας δεν είχε επιχειρήσει ούτε προεκλογικά  ο κ. Σελέκος. Φαίνεται ότι η «παρέα» που κάνει φέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο με γνωστούς λαϊκιστές τον έχει επηρεάσει αρνητικά.

– Ισχυρίζεται ότι υπήρχε μελέτη της προηγούμενης Διοίκησης για χρηματοδότηση ύψους 780.000 Ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών με σκοπό την  βελτίωση του οδοφωτισμού της πόλης. Του ζητάμε να μας την καταθέσει. Η μελέτη πάντως που πραγματικά καταρτίστηκε επί των ημερών του έχει υπερτριπλάσιο κόστος. Αν ενδεχομένως δεν γνώριζε τι μελέτες κατάρτιζε ο Δήμος που διοικούσε, είναι ένα άλλο ζήτημα, που και αυτό αξιολογείται.

– Καυχιέται ότι άφησε «πλούσια παρακαταθήκη έργων». Ας μας απαντήσει για τα  5 έργα στο Χαϊδάρι συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 Ευρώ που απεντάχθηκαν (χάθηκαν) από την Περιφέρεια τους τελευταίους 6 μήνες της θητείας του.

– Διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα και για τα έργα της ΟΧΕ, όταν γράφει ότι «παρέδωσε έργα και χρηματοδοτήσεις που έχουν βαλτώσει». Τα έργα της ΟΧΕ στα οποία αναφέρεται ήταν τελείως ανώριμα. Η  σημερινή Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια των Υπηρεσιών έκανε και κάνει αληθινό αγώνα δρόμου ώστε να μην χαθούν και αυτά.  

–  Αναφέρεται σε υποτιθέμενα προβλήματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Την προηγούμενη Πέμπτη βέβαια, από την συνεδρίαση του ΔΣ αποχώρησε ο ίδιος, επειδή δεν μπορούσε να εμποδίσει την έναρξη της συζήτησης για τον νέο Οργανισμό των Υπηρεσιών του Δήμου. Φαίνεται ότι η δημοκρατία σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο λειτουργεί σωστά μόνον όταν έχει την πλειοψηφία ο ίδιος.

Συνολικά η στάση του κ. Σελέκου, ένα χρόνο μετά τις εκλογές και την αποδοκιμασία από τους Χαϊδαριώτες της Διοίκησης που άσκησε επί 5 χρόνια, παραμένει μηδενιστική. Αυτό εκφράζεται και στην παρουσία του στο ΔΣ, όπου έφτασε ακόμη και στο σημείο να παρεκτραπεί σε ύβρεις κατά του Δημάρχου. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι διπλά καταδικαστέα όταν προέρχεται από έναν  πρώην Δήμαρχο, που θα έπρεπε κανονικά να προστατεύει το κύρος των θεσμών και όχι να δυναμιτίζει το κλίμα και να θάλπει παρόμοιες συμπεριφορές των «συμμάχων» του .

Όσο και αν κάποιοι επιλέγουν να είναι προσκολλημένοι σε ένα αρνητικό παρελθόν, αυτό που ενδιαφέρει τους συνδημότες μας είναι ότι  το Χαϊδάρι ξεπερνάει σιγά σιγά τα συσσωρευμένα προβλήματα και προχωράει μπροστά.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button