ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Όταν ένα ταξίδι αρχίζει άσχημα, σπάνια τελειώνει καλά”

Το άρθρο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλη Σελέκου, δημοσιεύτηκε στο έντυπο “Χαϊδάρι Σήμερα”, φύλλο Σεπτεμβρίου, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της διοίκησης Β. Ντηνιακού στον Δήμο.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός «κατάφερε» τα προηγούμενα χρόνια, να εξασφαλίσει την στήριξη από επιχειρηματίες και «επίδοξους» μπίζνεσμαν καθώς και τη στήριξη κομμάτων και μηχανισμών, που έβλεπαν στο πρόσωπό του, τον καλύτερο υπηρέτη του αντιλαϊκού μοντέλου που θέλουν να εφαρμόσουν στην Τοπική Διοίκηση.

Ταυτόχρονα με μπόλικα ψέματα, παραπληροφόρηση και πολλές υποσχέσεις κατάφερε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Θα μείνει αξέχαστη στους Χαϊδαριώτες, η μεγαλύτερη χρονικά (και όχι μόνο) προεκλογική καμπάνια, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την «υπερπροβολή» του από τα ΜΜΕ, τα χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια και τρικ, που γέμισαν τις πολυκατοικίες, μήνες πριν τις εκλογές. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα πολλά ΘΑ και τις πολύχρωμες «μακέτες» για τα έργα που ΘΑ έκανε, τις πρώτες 100 μέρες της θητείας του όπως το Μετρό στο Χαϊδάρι, η απόδοση προβλήτας 220 στρεμμάτων στο Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο, η επίλυση συγκοινωνιακών προβλημάτων, η καθαριότητα, ο φωτισμός, ο ποδηλατοδρόμος κλπ.

Υπάρχει απολογισμός;

Βρισκόμαστε όμως στον 13ο μήνα από την ανάληψη της δημοτικής αρχής και αναρωτιόμαστε και εμείς αν υπάρχει απολογισμός της θητείας Ντηνιακού. Η ίδια η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν έγινε τίποτα απολύτως όλο αυτό το διάστημα, αλλά δυστυχώς κινούμαστε  με την «όπισθεν». 

Κανένα έργο, κανένα σχέδιο για το μέλλον της πόλης, διοίκηση με αυταρχισμό στους εργαζόμενους, αδιαφάνεια στις αναθέσεις και τις οικονομικές συναλλαγές, αναξιοκρατία, απολύσεις προσωπικού, διάλυση δομών στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις κοινωνικές δομές. Διοίκηση που κρύβεται μόνιμα πίσω από ανακρίβειες και ψέματα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και δημοτικά συμβούλια που καταλήγουν μόνιμα σε «χάος», από τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της Διοίκησης, της αντιλαϊκής και αντιδημοκρατικής στάσης καταρχήν του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού.

Υπάρχουν, δυστυχώς, πολλές σκηνές «απείρου κάλλους» που έχουν διαδραματιστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο κατάφεραν να διακόψουν 3 φορές τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποχωρήσουν από συνεδρίαση γιατί έχασαν την πλειοψηφία, να επιχειρούν να αλλοιώσουν ή να μην υλοποιούν αποφάσεις του ΔΣ, να απειλούν κατοίκους ότι θα τους βγάλουν έξω από την αίθουσα ή ότι θα καλέσουν την αστυνομία, να απειλεί  ο Δήμαρχος με μηνύσεις Δημοτικούς Συμβούλους κλπ.

Η πολιτική του αλλά και η τακτική που ακολουθεί, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Το Σωματείο εργαζομένων, εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, κάτοικοι και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων έρχονται συνεχώς σε αντιπαράθεση σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο να πυροδοτεί αντιδράσεις, αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις.

Να θυμίσουμε ενδεικτικά κάποιες από αυτές τις αντιδημοκρατικές αντιλαϊκές αποφάσεις

  • Εκχώρηση αρμοδιότητας της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη- εργολάβο λίγες μέρες μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, κάτι που όπως φαίνεται προσπαθούν να επαναλάβουν.
  • Καταψήφιση όλων των αιτημάτων των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ανάλγητη- απάνθρωπη- αντεργατική στάση απέναντι σε δίκαια αιτήματα του σωματείου τους, όπως η πρόσφατη πρόταση της Δημοτικής Αρχής να απολυθούν 2 εργαζόμενοι στα  προγράμματα  ΚΔΑΠ.
  • Προαναγγελία αύξησης τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς, κατάργηση απαλλαγών πολυτέκνων- τριτέκνων και ΑΜΕΑ, Διάλυση ή απαξίωση της λειτουργίας κοινωνικών δομών.
  • Μεθόδευση πρόσληψης ημετέρων δασκάλων στον πολιτισμό, που οδήγησαν και στην πλήρη απαξίωση τους αυτό το χρόνο. Χαράτσι στους αθλητικούς συλλόγους και τραγική λειτουργία του αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίου. Υποβάθμιση των ΚΔΑΠ (κέντρων δημιουργικής απασχόλησης), της βιβλιοθήκης και γενικότερα όλων των προγραμμάτων του Δήμου. 
  • Πρόσληψη συνεργατών και «θολές» απευθείας αναθέσεις, την ίδια ώρα που ο Δήμος είχε δήθεν βρεθεί στο κόκκινο,  ανεξάρτητα αν στην συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αποκαλύφθηκε, αναδιπλώθηκε και παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα έλλειμμα στον δήμο.
  • Εξώδικο σε ΜΜΕ και προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης, την ίδια ώρα που υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την αυτοπροβολή του, με κόστος που πληρώνουν οι Δημότες.

Τι παραδώσαμε

Δυστυχώς, όσο θα κινούμαστε προς τα πίσω, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν άλλοθι, για να απαξιώσουν και να ακυρώσουν πολλές από τις δράσεις- παρεμβάσεις- διεκδικήσεις και έργα που παρέδωσε η Δημοτική Αρχή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ..

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρέδωσε στις 1/9/2019 ένα Δήμο πεντακάθαρο οικονομικά, χωρίς χρέη και υποχρεώσεις (αποπληρωμή παλαιών χρεών που έφταναν και στο μακρινό 2004, δικαστικές αποφάσεις από προηγούμενες δεκαετίες κλπ), πραγματοποιήσαμε διαχειριστικό έλεγχο. Επιπλέον εφαρμόσαμε μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών, όπως κατάργηση Τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς συμπολίτες μας, μειώσεις συνδρομών σε πολιτισμό – κολυμβητήριο, καλοκαιρινά  Camp για τα παιδιά, κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές κλπ.

Επίσης παραδώσαμε υποδομές στην πόλη όπως ο καινούργιος στόλος απορριμματοφόρων, φορτηγών, σάρωθρο, πλυντήριο κάδων, ανυψωτικά μηχανήματα, φορτωτές κλπ., με υπηρεσία καθαριότητας στελεχωμένη με προσωπικό, ικανή να ανταποκριθεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Κάναμε πράξη και παραδώσαμε αυτό που δεν είχε κάνει καμία Δημοτική Αρχή: Παρεμβάσεις – έργα – ολοκλήρωση μελετών και χρηματοδοτήσεις για την προστασία του λαού της πόλης και την αντιπλημμυρική θωράκιση, για να μην θρηνούμε ζημιές και θύματα στην πρώτη βροχή. Παραδόθηκαν μελέτες και χρηματοδοτήσεις έργων που έχουν βαλτώσει από την Δημοτική Αρχή, όπως η ανάπλαση της Φαβιέρου, του ΚΑΠΗ Γρηγορούσας και του χώρου στο Θεατράκι της Γρηγορούσας, η μελέτη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 780.000 ευρώ για την βελτίωση του φωτισμού της πόλης.

Παραδώσαμε υπογεγραμμένη την Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή – ανάπλαση των παιδικών χαρών, με μελέτη και χρηματοδότηση 759.000 ευρώ και επιπλέων 220.000 ευρώ  από τον «Φιλόδημο» και ο Βαγγέλης Ντηνιακός και η “ομάδα”  που ήταν «έτοιμη» να διοικήσει ακόμα δεν έχει βάλει ούτε κούνια.

Παραδώσαμε 2 καινούργια γήπεδα ποδοσφαίρου, νέα Βιβλιοθήκη στο Αίθριο, πολλαπλασιάστηκαν τα Πολιτιστικά τμήματα του Δήμου με πάνω από 2000 μέλη, έγιναν ουσιαστικά έργα αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, 

Έχουμε αφήσει επίσης πλούσια παρακαταθήκη έργων και παρεμβάσεων που πολλά από αυτά κινδυνεύουν να απαξιωθούν και να ακυρωθούν, άλλα να μην ολοκληρωθούν ποτέ όπως το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Λαογραφικό Μουσείο, το πολιτιστικό κέντρο Δαφνιού, το διατηρητέο στα Κουνέλια, οι κοινωνικές δράσεις μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Διαμορφώθηκαν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με όλους τους μαζικούς φορείς και Συλλόγους της πόλης μας, οι οποίες σε μόλις ένα χρόνο έχουν ήδη διαρραγεί. Έγιναν Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές για την ενημέρωση των Δημοτών, οι οποίοι τώρα μπορούν να απευθυνθούν… στο «Γραφείο Δημότη» για να μην αναγκάζεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να ακούει, να απολογείται και κυρίως να δεσμεύεται.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα αλλά δεν πρέπει να παραβιάσουμε το χώρο που μας παραχώρησε η εφημερίδα «Χαϊδάρι Σήμερα».

Αλαζονεία και έπαρση

Είναι γεγονός ότι ο κ.Ντηνιακός έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να έχει την πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών εναντίον του. Η αλαζονική συμπεριφορά η έπαρση και ο εγωισμός μαζί με την ανυπαρξία έργων έχουν απογοητεύσει και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ είχε προειδοποιήσει και επαληθεύτηκε για το τι σημαίνει να είναι στη διοίκηση του δήμου παρατάξεις που υπηρετούν τη λογική της ιδιωτικοποίησης, της διάλυσης των κοινωνικών δομών, της απαξίωσης τους πολιτισμού και του αθλητισμού, του ρουσφετιού, των αναθέσεων, της εφαρμογής ελαστικών σχέσεων εργασίας, της υποταγής και της άρνησης να συγκρουστούν και να υπερασπιστούν δικαιώματα ων εργαζομένων, για το δικαίωμα στην Παιδεία, την Υγεία, την πρόνοια.

Όμως ποτέ δεν πρέπει να απογοητεύεσαι και να καταθέτεις τα όπλα. Ο λαός μας και οι Χαϊδαριώτες μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα και να αλλάξουν τους συσχετισμούς προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Σ’ αυτόν τον αγώνα καταθέτουν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, την δύναμη τους. 

Στο τέλος νικά πάντα η αλήθεια. Δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή (Zarko Petan  θεατρικός συγγραφέας)

(Η φράση του τίτλου από τον Ιούλιο Βέρν)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button