ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η μαμά με το καροτσάκι… ας κάνει σλάλομ

Σημερινή αυτή η φωτογραφία και όσα την ακολούθησαν.

Σταματήσαμε για να απαθανατίσουμε μια -κατά τη γνώμη μας- λάθος εφαρμογή του όρου “διάβαση πεζών”. Πρόκειται για την είσοδο του Διομήδειου Κήπου, όπου μέρες σαν τη σημερινή συρρέει πλήθος κόσμου, κυρίως μαμάδες με μικρά παιδιά στο χέρι ή καροτσάκια ή και τα δύο.

Θεωρούμε λοιπόν λάθος το παρκάρισμα κάτω από το φανάρι και ανεπαρκή τον χώρο για να κινηθεί ο πεζός μετά τη διάσχιση της Ιεράς Οδού. Σημειωτέον ότι ο οδηγός που το άφησε εκεί, με βάση τη διάταξη των αλυσίδων που βλέπει, μένει με την εντύπωση ότι παρκάρει σε κανονική θέση στάθμευσης.

Και δεν έχει άδικο. Εξηγούμαστε. Την ώρα που βγάζαμε τη φωτογραφία, υπάλληλος του Κήπου, μάς είπε να πάρουμε γρήγορα το αυτοκίνητό μας, γιατί κλείναμε την είσοδο για ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κτλ. Αν και μάς έβλεπε όρθιους ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο, είχε δίκιο.

Στην παρατήρηση όμως τι θα κάνει για τα αυτοκίνητα κάτω από το φανάρι, που στην ουσία καταργούν ολημερίς τη διάβαση πεζών, ήταν κάθετος. Μας είπε ότι είναι θέσεις πάρκινγκ και ότι πεζοδρόμιο είναι αυτό που περισσεύει. Το έδειξε ακριβώς και με τα χέρια, για να μην υπάρχει παρανόηση.

Αν κοιτάξει κάποιος και λίγο πιο πέρα, κατά μήκος της Ιεράς Οδού, όπου δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κινδύνου.

Αλλά στριμωξίδι και στο πεζοφάναρο, που είναι και κανούργιο -τρομάρα του; Τρεις θέσεις στάθμευσης όλες κι όλες θα χαθούν αν αφήσουν ελεύθερη πρόσβαση προς την είσοδο του Κήπου για τη μαμά με το καροτσάκι… Κάποτε ήταν ελεύθερη ολόκληρη η επιβλητική είσοδος.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button