ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η καλοβαλμένη κυρία και το τελευταίο ευρώ της γιαγιάς

Η ηλικία της ήταν λίγο πάνω από τα 40. Ξανθιά, καλοντυμένη, με λεπτούς τρόπους. Με δυο λόγια, κυρία. Αλλά και με πολύ καλές πληροφορίες…

Με όλο τον “εξοπλισμό της” και άνεση ηθοποιού, πλησίασε μια 82χρονη Χαϊδαριώτισσα, την ώρα που είχε βγει για ψώνια. «Καλημέρα σας. Είμαι η σύζυγος του λογιστή του γιου σας», της είπε. Αξιοσημείωτο είναι ότι γνώριζε (πώς τα είχε μάθει;) τα μικρά ονόματα όλων των μελών της οικογένειάς της. Της ανέφερε πως ο γιος της σύντομα θα λάβει το επίδομα του εγγονού της, απλά απαιτείται πρώτα να καταβληθούν 500 ευρώ στην Εφορία. Η ηλικιωμένη την πίστεψε.

Η καλοβαλμένη κυρία κάνει και «καλές πράξεις”

Η απατεώνισσα την έπεισε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο, για να τη μεταφέρει στο σπίτι της προκειμένου να της δώσει τα χρήματα. Η άτυχη γυναίκα όμως διαπίστωσε πως είχε όλα και όλα 400 ευρώ. «Δεν πειράζει τα υπόλοιπα 100 ευρώ θα τα δώσω εγώ και μου τα επιστρέφετε αργότερα», της είπε η μεγαλόκαρδη “κυρία”. Αφού την χαιρέτισε, μπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Λίγη ώρα αργότερα η ηλικιωμένη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το παιδί της, του διηγήθηκε το περιστατικό. Έπεσε από τα σύννεφα, όταν συνειδητοποίησε πως η «ευγενική κυρία», της είχε στήσει παγίδα. Το θύμα πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, όπου κατήγγειλε το γεγονός. Η δράστιδα αναζητείται.

«Μην τους πιστεύετε και να το καταγγέλλετε»

Έμπειρος αξιωματικός που υπηρετεί στο Χαϊδάρι, μιλώντας στην εφημερίδα μας, συνιστά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους να μην πιστεύουν άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων, για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων.

Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν προσεγμένη εμφάνιση και συμπεριφέρονται πολύ ευγενικά για να πετύχουν το στόχο τους. Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, σε κάθε τέτοια περίπτωση απάτης ή ακόμα και απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button