ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΗ

Προσωπική μας ευθύνη: Στοπ στην ανθρωπιστική κρίση – Η Γεωργία Λαλέ συνεχίζει τη δράση

Πριν λίγα χρόνια η συμπολίτισσά μας Γεωργία Λαλέ, φορώντας το πορτοκαλί σωσίβιο, προσπάθησε να ταρακουνήσει τους Αμερικανούς για την προσφυγική τραγωδία στο Αιγαίο, με καλλιτεχνικές δράσεις στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις. Συνεχίζει με μια παράσταση που καλεί την αμερικανική κοινή γνώμη να αναλάβει προσωπική ευθύνη απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που γεννιέται στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Προσωπική μας ευθύνη: Στοπ στην ανθρωπιστική κρίση - Η Γεωργία Λαλέ συνεχίζει τη δράση 1

Προσωπική μας ευθύνη: Στοπ στην ανθρωπιστική κρίση - Η Γεωργία Λαλέ συνεχίζει τη δράση 3
Η Γεωργία Λαλέ, μεγαλωμένη στο Χαϊδάρι, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, έκανε το μεταπτυχιακό της με υποτροφία στη σχολή School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη. 

Η παράσταση “Η Συζήτηση” έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η καλλιτέχνις ζωγράφισε τα σύμβολα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, ίδια με αυτές που παρέχονται στα παιδιά και τους ενήλικες στα κέντρα κράτησης των ΗΠΑ. 

“Η υποστήριξή σου μου δίνει το θάρρος να συνεχίσω”, λέει η Γεωργία.

Φωτογραφίες από την παράσταση “Η Συζήτηση” στο Art & Social Activism Festival, επιμελημένα από τους Katya Grokhovsky και The Immigrant Artist Biennial-TIAB.

Προσωπική μας ευθύνη: Στοπ στην ανθρωπιστική κρίση - Η Γεωργία Λαλέ συνεχίζει τη δράση 11
Νέα Υόρκη, 2015. Η Γεωργία Λαλέ ζητά την προσοχή των Νεοϋρκέζων για την ανθρωπιστική καταστροφή στο Αιγαίο.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button