ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Αιγάλεω – Τα 20 μέλη και η Χαϊδαριώτισσα

Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», στο Αιγάλεω, το απόγευμα της Δευτέρας (29/5). Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.  

“Έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας παντοδυναμίας μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε στη συνέχεια ότι “η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο τιμόνι της προσπάθειας αυτής θα βρεθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας ως συντονιστής της νέας Εκλογικής Επιτροπής, έπειτα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Στην 20μελή ομάδα περιλαμβάνεται και η Χαϊδαριώτισσα Τζένη Λειβαδάρου.

Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ. Τζένη Λειβαδάρου, Αλέξης Τσίπρας.

Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

“Η σημερινή συγκρότηση και συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει. Η απάντησή μας είναι μία: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο για να επιτύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου ενόψει των επόμενων εκλογών, μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ταυτόχρονα όμως έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητά δικαιοσύνη, άμβλυνση των ανισοτήτων, ζητά απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητά του, στο μέλλον του. Η απόφασή μας είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας.

Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Αιγάλεω - Τα 20 μέλη και η Χαϊδαριώτισσα 4
Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Γιάννης Ρίτσος.

Θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα και τις προτάσεις μας. Για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για την παιδεία, θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δις. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όλη η Εκλογική Επιτροπή θα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα αξιοποιηθούν όλοι και ακόμα περισσότεροι σε αυτόν τον στόχο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα Εκλογική Επιτροπή. Στελέχη άλλοι με μεγάλη εμπειρία, ακόμα και από τις μάχες την περίοδο των μνημονίων, άλλα πολιτικά στελέχη που εκφράζουν ό,τι πιο δημιουργικό και ανήσυχο υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία και άλλα στελέχη που συνδυάζουν την τεχνοκρατική επάρκεια με την πολιτική στράτευση. Ήταν στην δεξαμενή σκέψης που είχαμε ιδρύσει το προηγούμενο διάστημα.

Θέλω ειδικότερα να ευχαριστήσω τον σύντροφο Διονύση Τεμπονέρα που αποδέχτηκε να είναι συντονιστής στην Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ. Ένα στέλεχος μιας νέας γενιάς με παρουσία στον επαγγελματικό του χώρο ως μάχιμος δικηγόρος για τα εργατικά δικαιώματα που μπορεί να συνδυάσει αυτό το νήμα το ιστορικό, των αγώνων της Αριστεράς, με τους σύγχρονους αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Θέλω να απευθυνθώ στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γνωρίζουμε τη δυσκολία αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Το επόμενο διάστημα θα είναι για εμάς ένα διάστημα που θα κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας παντοδυναμίας μιας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές που αφορούν τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πάμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως να αποτρέψουμε μία εφιαλτική προοπτική μίας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης δεξιάς”.

Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στο Αιγάλεω - Τα 20 μέλη και η Χαϊδαριώτισσα 6
Έξω από το Γιάννης Ρίτσος, μετά την Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, η σύνθεση

Η Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τα παρακάτω στελέχη, που θα επωμιστούν το δύσκολο έργο της οργάνωσης της προεκλογικής παρέμβασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αντιστραφεί το καταθλιπτικό αποτέλεσμα της 21ης Ιουνίου:

 • Ράνια Σβίγκου
 • Πόπη Τσαπανίδου 
 • Αλέξης Χαρίτσης 
 • Κατερίνα Νοτοπούλου
 • Ράνια Θρασκιά 
 • Κώστας Ζαχαριάδης 
 • Διάνα Βουτυράκου 
 • Νικόλας Φαραντούρης 
 • Διονύσης Τεμπονέρας 
 • Ευάγγελος Αποστολάκης 
 • Γρήγορης Θεοδωράκης 
 • Χάρης Μαμουλάκης 
 • Έφη Αχτσιόγλου 
 • Αθηνά Λινού 
 • Δημήτρης Λυριτσής 
 • Τζένη Λειβαδάρου 
 • Κινυούα Μάινα Νικόδημος
 • Μακρίνα- Βιόλα Κώστη 
 • Γιώργος Χουλιαράκης 
 • Γιώργος Καραμέρος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button