ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Η εκκωφαντική σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας”

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο κ. Μητσοτάκης σε μία καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη συνάντησή του με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας επισκέφθηκε χτες σαν τον κλέφτη το Περιστέρι. Και ήρθε σαν τον κλέφτη, γιατί γνωρίζει ότι από όσα είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι προχώρησε στις ίδιες ακριβώς εξαγγελίες που είχε κάνει και στο παρελθόν! Ήρθε στην Δυτική Αθήνα σαν τον κλέφτη, γιατί η πολιτική του έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τάξης του και όλων εκείνων των οποίων τα συμφέροντά ο ίδιος υπηρετεί. Και αυτοί, δεν είναι ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας – Ποια ζητήματα έθεσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός

 • Ο κ. Μητσοτάκης για τους εκπροσώπους της τάξης του προχωράει σε δωρεάν γονικές παροχές έως 800.000 ανά γονιό -δεν είναι μάλλον τέτοιες οι περιουσίες στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και τους άλλους δήμους της Δυτικής Αθήνας.
 • Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει μειώσεις φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μεγαλύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ για τις μεγαλύτερες περιουσίες, απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέρονται και άλλα πολλά!

Για τους πολίτες όμως της Δυτικής Αθήνας έχει χάντρες και καθρεφτάκια, αλλά και χιλιάδες παιδιά έξω από τα Πανεπιστήμια, έχει κατάργηση οκταώρου, έχει ευέλικτη και κακοπληρωμένη εργασία, έχει απλήρωτη υπερωρία, έχει αρπαγή των επικουρικών και άλλα πολλά…

Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι -κατά τον ίδιο- “ψυκτικοί” από το Περιστέρι, δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τα ιδιωτικά κολέγια και έχουν ανάγκη από δημόσιες δομές υγείας, δημόσια παιδεία και δημόσια έργα που θα βελτίωναν τη καθημερινότητά τους.

Θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη, εκτός από γενικόλογες αναφορές να μιλήσει συγκεκριμένα για έργο κυβερνητικό για την Δυτική Αθήνα. Να δεσμευτεί για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της περιοχής.

 • Να πει έστω μια εξαγγελία για την αναβάθμιση των νοσοκομείων Αττικόν και Αγία Βαρβάρα, αλλά και των ψυχιατρικών, ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο, και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους, σε πλήρη αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων όπως είναι αυτοί της φύλαξης, σίτισης και της καθαριότητα που αποδεδειγμένα προωθεί η κυβέρνησή του.
 • Να μας πει κάτι συγκεκριμένο για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για να μην αναγκάζονται οι πολίτες -ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας- να στοιβάζονται σαν σαρδέλες.
 • Να μιλήσει συγκεκριμένα για τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που πνίγουν την περιοχή, πότε θα προχωρήσει στην οριστική παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και αν θα κάνει κάτι για την προστασία του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους.
 • Να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την προστασία της εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει την Δυτική Αθήνα και την αύξηση του βασικού μισθού.
 • Να εξηγήσει στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι στα χρέη και δεν μπορούν να μπουν ούτε στο προαύλιο των τραπεζών, αν θα αλλάξει κάτι.
 • Να μας πει αν θα κάνει κάτι για τα υποκαταστήματα των τραπεζών της περιοχής που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
 • Να δεσμευτεί για την κατάργηση του εγκληματικού νόμου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που δημιούργησε 536 κενές θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στερώντας την δυνατότητα για τη νέα γενιά να σπουδάσει.
 • Να μας πει για τις ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία -ιδιαίτερα στο τομέα της καθαριότητας- αλλά και την εγκληματική επιλογή της κυβέρνησή του να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο -με έως 27 μαθητές ανά τάξη- θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
 • Τέλος θα περιμέναμε -και δεδομένου ότι συναντήθηκε με τους Δημάρχους της περιοχής- κάτι συγκεκριμένο για την ενίσχυση των Δήμων, που πιέζονται ασφυκτικά αυτή την εποχή και αδυνατούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Να μας πει τι θα κάνει για την αύξηση της χρηματοδότησής τους και τι θα κάνει για την ενίσχυσή τους με το αναγκαίο προσωπικό.

Ήταν, λοιπόν, εκκωφαντική σιωπή του κ. Μητσοτάκη για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Δυτική Αθήνα. Ο κόσμος όμως που ζει δυτικά από το ποτάμι έχει μνήμη και κρίση. Γνωρίζει καλά τίνος τα συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας και θα το αποδείξει και στον ίδιο και το κόμμα του για ακόμη μια φορά στις προσεχείς εκλογές… που δεν απέχουν και πολύ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button