ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γκρίνια για το Μετρό στον Πειραιά: “Τα καταστροφικά σενάρια επιβεβαιώνονται!”

Ανησυχητικά τα δείγματα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Μετρό στον Πειραιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα piraeuspress.gr

Όπως αναφέρεται, οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία της πόλης ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξες, ειδικά για την αγορά του κέντρου του Πειραιά, κάτι όμως που όχι μόνο δεν δικαιώνεται, αλλά φαίνεται να ισχύει το αντίστροφο.

Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα υποστηρίζει ότι η Αττικό Μετρό “καταδίκασε” τον Πειραιά για μια δεκαετία με τα παράλληλα εργοτάξια Μετρό και Τραμ, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντιστάθμισμα για την πόλη, η οποία είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με βαριές επιπτώσεις στην αγορά, η οποία βυθίστηκε σε βαθιά ύφεση για ένα τόσο μεγάλο διάστημα!

Μάλιστα το τραμ χαρακτηρίζεται ως “ένα άχρηστο και αχρείαστο μέσο μαζικής μεταφοράς το οποίο διασχίζει άδειο τον Πειραιά πολλές φορές την ημέρα!”. Αλλά και ένα Μετρό που δε φαίνεται να πιάνει τους επιθυμητούς αριθμητικούς στόχους ακόμα.

Και το χειρότερο, ένα Μετρό που τελικά όχι μόνο δε φαίνεται να δρα σωτήρια υπέρ της αγοράς και της διασκέδασης του Πειραιά, αλλά μάλλον υφεσιακά, καθώς οι Πειραιώτες έχουν βρει πλέον έναν πιο εύκολο τρόπο να φεύγουν εκτός της πόλης, παρά ένα τρόπο προσέλκυσης αγοραστικού κοινού από τις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button