ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γήπεδο Σκαραμαγκά: Αν χρειαζόμαστε ένα ακόμη στάδιο, είναι εκεί

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του Σεπτεμβρίου 2019, που αφορά τους αθλητικούς χώρους της πόλης. Αφορμή στάθηκε πρόσφατη συζήτηση με στέλεχος αθλητικής ομάδας, που θυμήθηκε ότι το Χαϊδάρι είχε κάποτε δύο ακόμη γήπεδα που κάλυπταν τις ανάγκες των ομάδων και των αθλούμενων: Το γήπεδο του ΨΝΑ και αυτό του Σκαραμαγκά. Πέρυσι τέτοια εποχή, όταν δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο, ο δήμαρχος μας είπε ότι “κάτι ψήνεται” με το γήπεδο του Δρομοκαϊτείου. Είμαστε εν αναμονή, αλλά ας μην ξεχνάμε και τα δύο που αναφέραμε και μποορούν να δώσουν λύσεις.


Πόσοι θυμούνται το γήπεδο των Ναυπηγείων στον Σκαραμαγκά; Λίγοι, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι κανένας δεν το αναφέρει σαν λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη και τις γκρίνιες που γεννιούνται από την έλλειψη ωρών για προπόνηση στα υπάρχοντα.

Κι όμως σε αυτό τον αθλητικό χώρο έχει γραφτεί μέρος της αθλητικής ιστορίας μας, αφού εκεί έπαιζαν αγώνες τους ομάδες του Χαϊδαρίου (και όχι μόνο). Τώρα χορτιαριάζει, ακολουθώντας τη μοίρα του Ναυπηγείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι ένα από τα οικόπεδα που ο ειδικός διαχειριστής των ΕΝΑΕ έχει βγάλει στο σφυρί, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί γι’ αυτό προσφορά από κανέναν επίδοξο ιδιοκτήτη (τουλάχιστον μέχρι το 2019). Δεκάδες άλλα ακίνητα έχουν εκποιηθεί με την ίδια διαδικασία, μεταξύ τους και γήπεδα μπάσκετ του Ναυπηγείου, με τους αγοραστές να τα διαθέτουν για διάφορες χρήσεις, κυρίως χώροι αποθήκευσης κοντέινερ. 

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, είπαν στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι για το γήπεδο αυτό θα μπορούσε ο Δήμος Χαϊδαρίου να καταθέσει προσφορά και ενδεχομένως να το αγοράσει με τίμημα χαμηλότερο από 100.000 ευρώ. Διαθέτει και κτήριο αποδυτηρίων, που σίγουρα χρειάζεται ανακαίνιση, όπως φυσικά και όλη η εγκατάσταση. Αν το έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος, μπορεί να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ή γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως έγινε και με τα άλλα δύο στάδια της πόλης τα τελευταία χρόνια. Ενδεχομένως και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες εκτός από ποδόσφαιρο.

Γήπεδο Σκαραμαγκά: Αν χρειαζόμαστε ένα ακόμη στάδιο, είναι εκεί 3
Το κτήριο διοίκησης – αποδυτηρίων είναι μεγάλο και χρειάζεται μικρές παρεμβάσεις για να καταστεί λειτουργικό.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν η πόλη χρειάζεται ένα ακόμη γήπεδο. Κρίνοντας από την πίεση των ομάδων για ώρες προπόνησης στα υπάρχοντα, νομίζουμε ότι η απάντηση είναι “ναι”. Ας μην ξεχνάμε και ότι και δημότες εκτός ομάδων θέλουν να παίζουν, αλλά χώρο και χρόνο δεν βρίσκουν ποτέ διαθέσιμο. 

Γήπεδο Σκαραμαγκά: Αν χρειαζόμαστε ένα ακόμη στάδιο, είναι εκεί 5
Η εξωτερική όψη των αποδυτηρίων, καλυμμένη από τη βλάστηση.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν εξυπηρετεί ένα στάδιο που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Ασφαλώς για μικρές ηλικίες αθλούμενων – ακαδημίες, προσφορότερα είναι τα δύο υπάρχοντα γήπεδα. Αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες το Γήπεδο του Σκαραμαγκά δεν είναι απαγορευτικό. 

Ας πουν τη γνώμη τους οι ομάδες του Χαϊδαρίου και η αρμόδια αθλητική υπηρεσία του Δήμου. Αν συμφωνούν, ας μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button