ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου

Για τις εκδηλώσεις και τις θεματικές βραδιές της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η φήμη τους έχει φτάσει σε όλα τα Κρητικά σωματεία του Λεκανοπεδίου, ενώ αποτελούν πόλο έλξης και για μη Κρητικούς συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά, σε φθινοπωρινό γλεντάκι που στήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μουσταλευριά.

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 3
Απόστολος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου, και Μιχάλης Σελέκος

Στα τραπέζια πριν από την ώρα του «γλυκού», σερβιρίστηκε γαμοπίλαφο, ποικιλίες κρεατικών, άφθονο κρασί και φυσικά τσικουδιά. Την επιμέλεια παρασκευής των γευμάτων είχε ο Μανώλης Κοτρωνάκης με τη σύζυγό του, ενώ η μουσταλευριά ήταν δια χειρός του αντιπροέδρου του συλλόγου, Θοδωρή Μορφιαδάκη.

Άλλοι δύο ανερχόμενοι δεξιοτέχνες της λύρας

Μανώλης Νικολακάκης

Στη μουσική σκηνή έκαναν την εμφάνιση τους οι νεαροί λυράρηδες Μανώλης Νικολακάκης και Γιάννης Ζαφειριάδης. Και οι δυο τους είναι μαθητές της σχολής λύρας που λειτουργεί με επιτυχία στο σύλλογο, με μουσικοδιδάσκαλο τον Γιώργο Δαγαλάκη. Οι δύο μαθητές απέδειξαν για άλλη μια φορά την πολλή καλή δουλειά που γίνεται. Στη συνέχεια τα ηνία του προγράμματος ανέλαβε ο επαγγελματίας λυράρης Γιώργος Λαγουδάκης. Τον συνόδεψαν ο Παναγιώτης Στεφανουδάκης στο λαούτο και ο Παναγιώτης Πριμηκήρης στην κιθάρα.

Γιάννης Ζαφειριάδης

Εκεί θα φιλοξενηθούν τα ξαδέλφια του Αη-Βασίλη

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψαν, εκτός από τους ταλαντούχους μουσικούς, τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώθηκε για την ενίσχυση του συλλόγου. Πρώτο δώρο ήταν δύο μεγάλες κούκλες. Οι ιθύνοντες του συλλόγου ενόψει των εορτών τις βάφτισαν “πρώτα ξαδέλφια του Αη-Βασίλη” και μάλιστα από την πλευρά της μητέρας του!

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 5
Οι τυχεροί της ημέρας με τους υπέροχους “ξαδέλφους του Αγιοβασίλη”.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» κλήθηκε να βγάλει τον τυχερό από την κληρωτίδα. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαπαναγιώτου αφού την ανακάτεψε πολλές φορές παρέδωσε στον πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Χριστοδουλάκη το «μαγικό χαρτάκι». Τυχερές της βραδιάς ήταν οι αδελφές Αγγελική και Σοφία, κόρες του Νίκου Χρονόπουλου και της Στέλλας Χριστοδουλάκη. Χαρούμενες οι μικρές, πήραν τις κούκλες στην αγκαλιά τους για να περάσουν μαζί τους όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο το νέο χρόνο.

Μιχάλης Σελέκος: «Δεν μοιάζουν καθόλου με τον ξάδελφο τους»

Τις εντυπώσεις του για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης εξέφρασε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος. Αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στο διοικητικό συμβούλιο της Εστίας Κρητών, ευχήθηκε να περάσουν όλοι καλά. Μάλιστα ενθουσιάστηκε αντικρίζοντας τα ξαδέλφια του Αη-Βασίλη που όπως είπε, σε αντίθεση με τον αγαπημένο «Άγιο των παιδιών», είναι λεπτά στο σώμα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, και ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.
Η βραδιά κύλησε με (τι άλλο;) μουσική και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου…

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 7
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μόρφη Σάββα
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 9Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 11Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 13Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 15

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 17
Γιώργος Λαγουδάκης
Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 19
Ο μουσικοδιδάσκαλος της Εστίας Κρητών Γιωργος Δαγαλάκης

Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 21Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 23
Γιορτή Μουσταλευριάς με χριστουγεννιάτικες νότες, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 25

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button