ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η “Γιορτή” αιχμή του δόρατος της μνημονιακής πολιτικής, με αριστερή κυβέρνηση

 

Οξύνεται η αντιδικία μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία επιμένει στην επιστροφή του πρώην Τουριστικού Περίπτερου Δαφνίου, η διαχείριση του οποίου είχε παραχωρηθεί εδώ και 20 χρόνια στον Δήμο μας. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αντιδρά και απαιτεί να παραχωρηθεί εκ νέου ο χώρος στο Χαϊδάρι. 

Σελέκος: «Η ΕΤΑΔ απέκτησε ξαφνικό πλούτο»

Για αδιαλλαξία του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, Γιώργου Τερζάκη (που είναι Χαϊδαριώτης) έκανε λόγο για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κρίνοντας πως η ΕΤΑΔ έχει «ιδιωτικοποιηθεί» και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το θέμα συζητήθηκε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, μετά από ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού. Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τις νεότερες εξελίξεις στο πολύμηνο “σήριαλ” του ιδιοκτησιακού της «Γιορτής», μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ.

Μας επιτρέπουν να κάνουμε Κούλουμα…

Απαντώντας στον Βαγγέλη Ντηνιακό, ο Μιχάλης Σελέκος αναφέρθηκε στην εμμονή της σημερινής διοίκησης της ΕΤΑΔ να εκμεταλλευτεί η ίδια τη «Γιορτή». Πρόσθεσε πως το μοναδικό «δώρο» που είχε στην τσέπη του ο κ. Τερζάκης για το Δήμο μας, κατά την τελευταία τους συνάντηση, ήταν πως όταν το κατάστημα θα βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, θα υπάρξει ρήτρα που θα επιτρέπει στο Δήμο να πραγματοποιεί εκδηλώσεις εκεί. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η έκταση της «Γιορτής» στο σύνολο της δεν μπορεί να πουληθεί, καθώς ο ευρύτερος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενος.

«Λες και η ΕΤΑΔ απέκτησε από κάπου την περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια και να τα δώσουμε», κατέληξε ο κ. Σελέκος.

Ερωτήσεις στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Το θέμα της “Γιορτής” φέρνει το Χαϊδάρι στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, με την έννοια ότι για την δημόσια περιουσία δεν νοούνται πια πολιτικές αποφάσεις. Αυτό διότι η ΕΤΑΔ έγινε από το 2016 κατά 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ), πιο γνωστή και σαν “υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων”. Στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ αναγράφεται χωρίς περιστροφές ότι η Εταιρεία “δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα”.

Μετά από αυτά και επειδή το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζητάει πολιτικές απαντήσεις για το θέμα της γιορτής, έστειλε στο Γραφείο Πρωθυπουργού τα παρακάτω ερωτήματα και αναμένει απαντήσεις.

ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού

ΘΕΜΑ: Ερωτήματα για το Τουριστικό περίπτερο Δαφνίου – Δημόσια περιουσία

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ΕΤΑΔ αποφάσισε να αποσπάσει από τον Δήμο Χαϊδαρίου και να εκμεταλλεύεται η ίδια το ακίνητο του Τουριστικού Περιπτέρου Δαφνιού (πρώην «Γιορτή Κρασιού»), αντί του Δήμου Χαϊδαρίου όπως ίσχυε επί 20 και πλέον χρόνια, γεγονός που βρίσκει αντίθετο τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 

  1. Είναι υπηρεσιακή απόφαση της ΕΤΑΔ ή αποτελεί και κυβερνητική βούληση;
  1. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παραχώρησαν την εκμετάλλευση του ακινήτου στην τοπική κοινωνία. Επί μίας αριστερής κυβέρνησης το παίρνει Εταιρεία για να το εκμεταλλευτεί, αντί του Δήμου.

Ρωτάμε:

α) Το επιβάλουν αυτό οι δανειστές ή είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησής σας;

β) Συνάδει αυτό με την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης ως μοχλού ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών;

  1. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ, «η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΕΣΠ) ΑΕ, που δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα». Επίσης στο ίδιο κείμενο αναγράφεται ότι «Επιζητούμε τη συναίνεση του Πολίτη, που πρώτα τον αντιμετωπίζουμε ως ιδιοκτήτη της δημόσιας ακίνητης περιουσίας…»

Ρωτάμε:

α) Εφόσον δεν ανήκει η ΕΤΑΔ στον δημόσιο τομέα, μήπως πρόκειται περί ακροβατισμού το να λογίζεται ο πολίτης ως ιδιοκτήτης της δημόσιας περιουσίας;

β) Σε ποιον λογοδοτεί και με ποιες διαδικασίες η ΕΤΑΔ/θυγατρική ΕΕΣΠ;

γ) Ποιος και με ποια κριτήρια κρίνει το «συμφέρον του πολίτη»;

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button