ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή αποφοίτησης στην Εστία Κρητών Χαϊδαρίου

Για το πολιτιστικό έργο της Εστίας Κρητών δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Στα 42 χρόνια λειτουργίας της, μοναδικό στόχο έχει την προβολή και τη διάδοση της κρητικής παράδοσης. Σε κάθε της εμφάνιση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο Χαϊδάρι και όχι μόνο, ξέρει να κερδίζει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί τμήματα εκμάθησης χορού και κρητικών μουσικών οργάνων, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και τμήμα κρητικού τραγουδιού. Κάθε χρόνο εκατοντάδες νέοι όχι μόνο περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν μετατρέψει το μεράκι τους σε επάγγελμα!

Με μια μικρή γιορτή έκλεισε άλλη μια χρονιά για τον εθνικοτοπικό μας σύλλογο. Σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν αυτή τη χρονιά μαθήματα στις σχολές λύρας, λαούτου και χορού δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι.

«Κλείσαμε άλλη μια δημιουργική χρονιά»

Γιορτή αποφοίτησης στην Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 1

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Απόστολος Χριστοδουλάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που μας πέρασε. Υπενθύμισε σε μέλη και φίλους μια σειρά από δραστηριότητες που πραγματοποίησαν. Μεταξύ αυτών τη γιορτή τσικουδιάς, τη συμμετοχή στις εθνικές παρελάσεις, τη βραδιά μουσταλευριάς, την εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, την εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και της Ένωσης της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα, τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης και άλλες συμμετοχές και παρουσίες στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές, αλλά και όλους εκείνους που δίνουν πάντα το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις. Τέλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα του και συνέβαλαν στην επίτευξη τους.

Με μαθητές από 3 έως… 103 ετών

Η  απονομή των επαίνων ξεκίνησε από το μικρό χορευτικό. Ο πρώτος έπαινος δόθηκε στην 3χρονη Αγγελική Οικονομοπούλου. Αναλυτικά τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι:

Μικρό χορευτικό (αρχάριοι): Παυλίνα Καραμανώλη, Ειρήνη Λαχανά, Απόστολος Λαχανάς, Αλέξανδρος Λαχανάς, Σπύρος Λαβράνος, Ειρήνη Κλώντζα, Αναστασία Πατσιάνη, Χαρά Πασχάλη, Δήμητρα Πασχάλη, Νεκταρία Πασχάλη.

Μικρό χορευτικό (προχωρημένοι): Μάριος Πουλάκης, Γιάννης Πουλάκης, Λουΐζα Κυριακάκη, Αριάδνη Κυριακάκη, Βαγγέλης Μπατιριάδης, Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιάννης Κόντος, Γιάννης Κολίγρης, Ηλίας Κολίγρης.

Μεγάλο χορευτικό (αρχάριοι): Δήμητρα Δημελή, Δέσποινα Μουστακάκη, Μαρίκα Ράπτη, Μάγδα Ντουκούζη, Γεωργία Παπαδάκη, Πένυ  Ρεντούλη, Σοφία Ρεντούλη, Μαρία Κοΐνάκη, Αργυρώ Παναγίδη, Μαρία Κουκάρα, Μαρία Γεωργάρα, Ειρήνη Γεωργάρα.

Γιορτή αποφοίτησης στην Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 3

Μεγάλο χορευτικό (προχωρημένοι): Κώστας Πουλόπουλος, Φωτεινή Χανιωτάκη, Μιλτιάδης Κυριακάκης, Γιάννης Τσακός, Έλενα Νικολάου, Κωνσταντίνα Μπάκα, Άννα Κοτζαμάνη, Δημήτρης  Στουραΐτης, Ειρήνη Αλεβιζάκη, Ζωή Τσακού, Θανάσης Καραγιάννης,  Ηρακλής Τσερπές, Χρήστος Βαμβακούλας, Έφη Βαμβακούλα, Ειρήνη Φουστέρη.

Σχολή Λύρας: Νίκος Αποστολάκης, Δέσποινα Μουστακάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Ηλίας Κολίγρης, Γιάννης Κολίγρης, Γιώργος Αναστασάκης, Ανδρέας Αναστασάκης, Δημήτρης Σπέκας, Μανώλης Νικολακάκης, Γιάννης Πουλάκης, Γιάννης Ζαφειριάδης, Μίλτος Ζαφειριάδης, Παναγιώτης Δαμαλάς.

Σχολή Λαούτου: Λευτέρης Καραμανώλης, Έφη Βαμβακούλα, Μιχάλης Κουμιώτης, Απόστολος Λαχανάς.

Τέλος, τιμητικές απονομές έγιναν στους χοροδιδασκάλους Ειρηάννα Κλειδή και Αντώνη Δράκο, στους μουσικοδιδάσκαλους Γιώργο Δαγαλάκη, Γιάννη Βλάση και στους μουσικούς Αντώνη Διαλεκτάκη (λαούτο), Μανώλης Μορφιαδάκη (λύρα) και Παναγιώτη Πριμηκήρη (κιθάρα) που συμμετέχουν εδώ και χρόνια στις μουσικοχορευτικές εμφανίσεις του συλλόγου.

Γιορτή αποφοίτησης στην Εστία Κρητών Χαϊδαρίου 5

Η βραδιά κύλησε (με τι άλλο;) πολύ χορό και τραγούδι. Και του χρόνου με υγεία…

Οικογένεια Πουλάκη

Αν και πολύ μικρά σε ηλικία, έχουν δείξει από τώρα την κλίση τους προς την καλλιτεχνία.  Ο λόγος για τα αδέλφια Γιάννη και Μάριο Πουλάκη, που μας εντυπωσιάζουν με τις χορευτικές τους εμφανίσεις τους σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου. Γονείς τους είναι ο καταγόμενος από την Ελούντα Λασιθίου, Νίκος Πουλάκης, και η Άννα Κοτζαμάνη από το Λεπέτυμνο Λέσβου. Ο Γιάννης, που εκτός από το χορό παίζει και λύρα θα φοιτήσει φέτος στην Ε΄Δημοτικού, ενώ ο Μάριος θα εγγραφεί για πρώτη χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο. Φέτος η παρουσία τους στο σύλλογο κλείνει τα τέσσερα χρόνια. Παράλληλα τα δύο αδέλφια ασχολούνται και με τον αθλητισμό. Ο Γιάννης ασχολείται με το ποδόσφαιρο και είναι μέλος των ακαδημιών της ομάδας του Θριάμβου. Ο Μάριος ασχολείται εντατικά με την κολύμβηση.

Ο πατέρα; των αγοριών μας είπε ότι “οι σύλλοι σαν την Εστία Κρητών βοηθούν πάρα πολύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών με τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν. Επίσης συμβάλουν στη σύσφιξη σχέσεων, στο δεσμό με τις παραδόσεις μας και στη σωστή διαπαιδαγώγησή τους.”

Στο φετινό καστ του συλλόγου προστέθηκε και η μητέρα των αγοριών, αν και Μυτιληνιά. Να τους ευχηθούμε οικογενειακή ευτυχία, καλή συνέχεια στα μαθήματα και πάντα επιτυχίες στις εκδηλώσεις…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button