ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί να επιλέξω να μάθω γλώσσες όπως τα ισπανικά ή τα κινέζικα

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα εισάγει τα παιδιά από μικρή ηλικία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών με αποτέλεσμα μέχρι και την ενηλικίωσή τους να ξέρουν σε ικανοποιητικό επίπεδο δύο, κατά μέσο όρο, ξένες γλώσσες. Αυτές οι γλώσσες όμως συνήθως επιλέγονται από τη σχολική μας μονάδα ή συχνά τους γονείς μας με αποτέλεσμα. Έτσι μεγαλώνοντας μπορεί μεν να έχουμε μάθει 2 επιπλέον γλώσσες αλλά να μην είναι αυτές που θα επιλέγαμε εμείς οι ίδιοι ή να μη μας είναι χρήσιμες.

Παλαιότερα η πλειοψηφία των σχολείων, πέρα από τα μαθήματα αγγλικών που ήταν πάντοτε η δεύτερη γλώσσα, έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές του να διαλέξουν ανάμεσα σε γαλλικά και γερμανικά συνεπώς και τα έξτρα μαθήματα που παρακολουθούσαν τις απογευματινές ώρες ήταν σε κάποια από αυτές τις γλώσσες. Στην ενήλικη όμως ζωή, όταν πάρουμε απόφαση να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ένα νέο χόμπι μπορούμε πλέον να διαλέξουμε με τα δικά μας κριτήρια και προτιμήσεις. Κάποιες από τις γλώσσες που μπορούμε να πούμε ότι είναι trending τα τελευταία χρόνια είναι τα κινέζικα και τα ισπανικά.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση χώρες και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό, έτσι τα κινέζικα είναι η γλώσσα που ομιλείται περισσότερο παγκοσμίως. Η Κίνα είναι μία χώρα με πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία και κουλτούρα που απλώνεται δεκάδες αιώνες πίσω. Ο πολιτισμός της είναι μοναδικός παγκοσμίως και ένας από τους λόγους που αξίζει κάποιος να μάθει τη γλώσσα.

Απ’ την άλλη τα ισπανικά, πέρα από την Ισπανία ομιλούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με αποτέλεσμα να είναι μία από διαδεδομένες γλώσσες παγκοσμίως. Λόγω της ρίζας τους που προκύπτει από τα λατινικά, για τους κατοίκους της Ευρώπης είναι μία από τις πιο εύκολες στην εκμάθηση, γλώσσες. Ειδικά αν κάποιος έχει ήδη γνώσεις σε γαλλικά και ιταλικά από την αρχή των μαθημάτων κι όλα θα αντιληφθεί τις ομοιότητες που έχουν μεταξύ τους αυτές οι γλώσσες τόσο στο λεξιλόγιο όσο και στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένες.

Σε αντίθεση βέβαια με τα ισπανικά, τα κινέζικα είναι μια γλώσσα με πρωτόγνωρα για εμάς χαρακτηριστικά. Το αλφάβητό της, ο τρόπος που γράφονται και διαβάζονται οι λέξεις είναι τελείως διαφορετικός από αυτά που έχουμε μάθει και συνηθίσει. Αυτός φυσικά, είναι και ακόμα ένας λόγος που κάνει τα κινέζικα τόσο ενδιαφέροντα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button