ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιατί το Χαϊδάρι χρειάζεται ένα Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο – Μπροστά σε μια ευκαιρία

Θέμα που αφορά την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου θα συζητηθεί στη σημερινή (31/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου.

Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαϊδαρίου

Αφορά τη “Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη δημιουργίας Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Χαϊδαρίου”.

Η σημασία δημιουργίας του Σταθμού αυτού είναι αυτονότητη για το Χαϊδάρι και η θέση της εφημερίδας μας είναι ότι η δυνατότητα αυτή θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Η πόλη μας έχει την ιδιαιτερότητα να έχει περιβάλλεται από δάση. Κάθε καλοκαίρι είμαστε παρατηρητές έκτακτων καταστάσεων με πολλές πυρκαγιές στα όρια του Δήμου μας, στην έκβαση των οποίων “κλειδί” είναι η άμεση παρέμβαση. Παρόλα αυτά δεν διαθέτει δικό της Πυροσβεστικό Σταθμό, αλλά καλύπτεται από τρεις διαφορετικούς Σταθμούς της Πυροσβεστικής: Πειραιά, Κολωνού και Περιστερίου!

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει κάποιες μικρές δυνατότητες σε εξοπλισμό και μέσα και σίγουρα προσφέρει σημαντικό έργο σε όσες περιπτώσεις απαιτείται, χάρη στην αφοσίωση των στελεχών της. Ωστόσο οι δυνατότητές της υπολείπονται των αναγκών και θα ήταν ευχής έργο να δημιουργηθεί καλύτερη υποδομή. Επομένως η ίδρυση της μονάδας Εθελοντικού Σταθμού, με περισσότερα μέσα και προσωπικό είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη.

Ας σημειωθεί ότι η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης θα αξιοποιείται και στις περιπτώσεις πυρκαγιών -και όχι μόνο- εντός του αστικού ιστού.

Η ίδρυση του Εθελοντικού Σταθμού έχει εγκριθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.

Δείτε εδώ τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η εθελοντική πυροσβεστική ομάδα του Αιγάλεω: Δύο νέα πυροσβεστικά για εθελοντική ομάδα του Αιγάλεω!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button