ΔΗΜΟΤΙΚΑ

“Για τα ατελείωτα έργα της Φαβιέρου…”

Παρέμβαση του κ. Ευάγγελου Μιχελάκη για τα ατελείωτα έργα της οδού Φαβιέρου, με αφορμή το άρθρο Ατύχημα στη Φαβιέρου: “Είναι εγκληματικό να παραμένουν εκτεθειμένα τόσο καιρό!”

Τα έργα της οδού Φαβιέρου χαρακτηριστικά καθυστέρησαν χωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μονοδρομήσεις στους πέριξ δρόμους, με αποτέλεσμα κομφούζιο -ειδικά τα πρωινά.
Με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου -αλλά όχι ομοιόμορφη.
Με θέσεις πάρκινγκ σε σημεία με δέντρα που σχεδόν δεν περνάει καροτσάκι -γιατί εκεί;
Με στένεμα του δρόμου, αλλά όχι τέτοιο ώστε να μην μπορείς να καβαλήσεις το πεζοδρόμιο εκατέρωθεν και να περιμένει από πίσω το λεωφορείο.
Εξάλλου το πεζοδρόμιο είναι προκλητικά χαμηλό…
Δεν βάφτηκαν οι διαβάσεις.

Ατελείωτα έργα

Και τελικά τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ!

Μοιάζει ως μια καλή προσπάθεια αναβάθμισης και φρεσκαρίσματος ενός ομολογουμένως παρατημένου δρόμου, που μπερδεύτηκε μεταξύ των “θέλω” των καταστηματαρχών – πελατών και εκείνα των υπολοίπων πολιτών! Πραγματικά, οι ράμπες έξω από τα καταστήματα επί της ειδικής ανάγλυφης σήμανσης για τυφλούς, πώς συνδυάζονται με διεύρυνση πεζοδρομίου; Είναι έργο για τους πεζούς ή για τους πελάτες δηλαδή;

Υ.Γ. Για αυτούς που αναρωτιούνται εάν η κυρία πάρκαρε νόμιμα ή παράνομα έξω από φαρμακείο, δείτε τι γίνεται έξω από το κατάστημα με τυχερά παίγνια και πως παρκάρουν εκεί. Και κερασάκι: Μαγαζί – μάντρα πώλησης αυτοκινήτων γωνιακό, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο με σταθμευμένα ιχ φορτηγά και καθόλου ορατότητα στην έξοδο της Καβάλας προς Φαβιέρου σε διάβαση καρμανιόλα!

Υ.Γ2 Τουλάχιστον μετά από μήνες σκέφτηκε κάποιος στην αντιδιαμετρική γωνία των έργων στο Παλατάκι να δημιουργήσουν ασφαλή διάβαση για τους πεζούς πάνω στο πεζοφάναρο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button