Οι πολίτες του Χαϊδαρίου προειδοποιούνται από την ίδια την δημοτική αρχή για “Πάσχα με σκουπίδια” και καλούνται “να περιορίσουν την εναπόθεση σκουπιδιών στους κάδους”.   

Ήδη σήμερα παρατηρήθηκε συσσώρευση σκουπιδιών σε πολλά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου αιτία της νέας ταλαιπωρίας της πόλης είναι η λήξη των συμβάσεων συμβασιούχων, ενώ οι μόνιμοι που πρόκειται να προσληφθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων δεν έχουν έρθει ακόμη στις θέσεις τους.  

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση διενήργησε το προηγούμενο δίμηνο, μέσω του ΑΣΕΠ, μεγάλο διαγωνισμό για την πρόσληψη 8.166 μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων. Οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων αναρτήθηκαν πριν από λίγες μέρες. Στόχος είναι η ανάληψη υπηρεσίας εντός των ημερών, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από το Πάσχα.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ζητήσει την πρόσληψη 58 ατόμων για την Υπηρεσία Καθαριότητας. Συγκεκριμένα, 50 εργάτες καθαριότητας, δύο οδηγούς απορριμματοφόρων, δύο ηλεκτρολόγους, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, δύο μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων. 

Ολόκληρη η σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας ότι, με τη λήξη των συμβάσεων εργασίας των παρατασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και μέχρι την αναπλήρωσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα από το νεοπροσληφθέν προσωπικό, η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου μας δε θα μπορεί να λειτουργήσει με πληρότητα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι προσωρινή, μιας και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες οι διαδικασίες πρόσληψης και ανάληψης εργασιών από το νέο προσωπικό.
Ωστόσο, ως Δημοτική Αρχή είχαμε προειδοποιήσει από καιρό την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο να διαμορφωθεί ένα τέτοιο κενό.
• Η Κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων και του Δήμου για τη μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού και την επιπλέον πρόσληψη των αναγκαίων εργαζόμενων, για την πλήρη κάλυψη των κενών, μέχρι να λειτουργεί απρόσκοπτα η υπηρεσία.
• Ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου, ο Υπουργός δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για επιπλέον παράταση του υπάρχοντος προσωπικού, ώσπου να διοριστούν και να ξεκινήσουν την εργασία τους οι νέοι εργαζόμενοι.
Η δύσκολη κατάσταση που περιήλθαν οι υπηρεσίες καθαριότητας όλων των Δήμων που στηρίζεται η λειτουργία τους σε συμβασιούχους εργαζόμενους είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Με όλες τις εναπομένουσες δυνάμεις, τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα, η υπηρεσία θα προσπαθήσει να διατηρήσει την πόλη μας σε ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας.
Ως εκ τούτου, καλούνται όλοι οι κάτοικοι να λάβουν υπόψη τους αυτό το γεγονός περιορίζοντας, κατά το δυνατόν, την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους. Επίσης, χρειάζεται να περιοριστούν οι κοπές κλαδιών και να μην τα εναποθέτουν σε δημόσιους χώρους, ενώ, τέλος, απαγορεύεται η εναπόθεση μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών στους κάδους αλλά και έξω από αυτούς.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, ελπίζουμε οι κάτοικοι της πόλης μας να αφουγκραστούν την επείγουσα κατάσταση και να ανταποκριθούν στις παραπάνω οδηγίες.