ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γειτονιές “γονατίζουν” από τη δυσοσμία – Πώς αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στο παρελθόν

Το ρέμα της οδού Κορυτσάς μάς έχει απασχολήσει πολλές φορές για τις πλημμύρες που προκαλεί στο κεντρικό Χαϊδάρι. Αυτή τη φορά η γειτονιά αγανακτεί για εξαιρετικά δυσάρεστες οσμές, που απλώνονται και κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.

Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και στον Δήμο και στην Αστυνομία και αναμένονται ενέργειες, καθώς εδώ και μερικές μέρες τα περιστατικά ρύπνασης είναι διαδοχικά. Τα βρόμικα νερά κατεβαίνουν μέχρι την υδρομάστευση που δείχνει η πρώτη φωτογραφία και από εκεί μπαίνουν σε μικρότερο αγωγό ομβρίων, διαχέοντας τη μυρωδιά σε μεγάλη έκταση.

Θυμίζουμε ότι το ρέμα αυτό συγκεντρώνει νερά από το ανατολικό Δάσος, διέρχεται από την οδό Πύλου και παρνάει κάτω από τη Λ. Αθηνών, “εκβάλλοντας” στην οδό Κορυτσάς. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε εσκεμμένο “άδειασμα” βόθρου στο ρέμα, κάπου στο Δάσος ή -το πιθανότερο κατά τη γνώμη μας- σε σπάσιμο κάποιου αγωγού αποχέτευσης στην οδό Πύλου -είτε από το δίκτυο είτε κάποια οικιακή σύνδεση. Όπως είναι γνωστό, στο τελευταίο κομμάτι της συμβαίνουν κάθε τόσο καθιζήσεις του εδάφους, που είναι πιθονόν να προκάλεσαν διάρρηξη κάποιου αγωγού.

Πέρα από το πρόβλημα στην οδό Κορυτσάς, έντονα είναι τα παράπονα για αφόρητες μυρωδιές που βγαίνουν από αγωγούς ομβρίων και στο τέρμα της οδού Χίου.

Θυμίζουμε ότι σε παλιότερα άρθρα μας είχαμε και πάλι αναφερθεί σε τέτοια προβλήματα. Στο Δάσος πχ (οδός Κυπρίων Ααγωνιστών) οι οσμές βόθρου αντιμετωπίστηκαν με έργα αποκατάστασης του αποχεταυτικού δκτύου, το 2017. Πιο συγκεκριμένα, με ρομποτικές κάμερες της ΕΥΔΑΠ διαπιστώθηκαν διαρροές στους αγωγούς ακαθάρτων, των οποίων τα βρόμικα νερά πότιζαν το χώμα και περνούσαν στους αγωγούς ομβρίων. Από τα φρεάτια των τελευταίων η αποφορά έφτανε στις μύτες των περιοίκων και των περαστικών. Μάλλον κάτι ανάλογο πρέπει να συμβαίνει και στην οδό Χίου, όπου το πρόβλημα παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης, στην προσφατη εξερεύνηση της ομάδας “Γεωμυθική” στο Χαϊδαρόρεμα, διαπιστώθηκε σε μία περίπτωση απόρριψη βόθρου στο ρέμα, κάπου στην Αγία Γρηγορούσα. Είναι τραγικό εν έτει 2021 να συζητάμε τέτοια προβλήματα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ολική ανακατασκευή σε τμήμα του δικτύου αποχέτευσης – Πρώτα συμπεράσματα για τη δυσοσμία στους δρόμους

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button