ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Φρούριο” το νέο κτήριο της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής

 

Με την δωρεά του Δήμου Φυλής μπαίνει σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια, το οποίο εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, που ήταν αντίθετοι με τη μεταφορά της Υπηρεσίας στην περιοχή αυτή από το Αιγάλεω. 

Το νέο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και η Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής είναι καρπός του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν πριν από περίπου ένα χρόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Δήμο Φυλής, ο οποίος είχε τα κατάλληλα αντανακλαστικά την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους δήμους για την αναβάθμιση της περιοχής τους (σε επόμενο δημοσίευμα θα αναφερθούμε στην μεταφορά της νέας μεγάλης ΔΟΥ της δυτικής Αττικής στο πρότυπο κτήριο του Δαφνιού, όπου λειτουργούσε η ΔΟΥ Χαϊδαρίου).

Η μεταφορά της Ασφάλειας από το παλιό ενοικιαζόμενο κτίριο στο Αιγάλεω, σε άλλη περιοχή, είχε μπει στο τραπέζι από το 2016, όταν ξεκίνησε η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προϋπόθεση που έμπαινε ήταν να βρεθεί κάποιο κτίριο σε σημείο που θα ικανοποιούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, για καλύτερη αστυνόμευση και συνθήκες για τους αστυνομικούς.

Τότε εμφανίστηκε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο στην περιοχή του, για να εγκατασταθεί η Ασφάλεια, που αστυνομεύει όλη την Δυτική Αττική, αλλά και οκτώ περιπολικά, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον δήμο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε τα οκτώ περιπολικά που είχε σκοπό να κάνει δωρεά στην Αστυνομία, να διατεθούν αποκλειστικά για την περιοχή του, καθώς επίσης να εγκατασταθούν στο κτίριο της Ασφάλειας και δύο ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), που ούτως ή άλλως υπάγονται στα Τμήματα Ασφαλείας.

Τα αιτήματα έγιναν δεκτά από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας, του Πολίτη και έτσι έφτασε η στιγμή της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας και άρχισε η προετοιμασία του κτιρίου.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς συνδικαλιστών για την μεταφορά του κτιρίου της Ασφάλειας από το Αιγάλεω στα Άνω Λιόσια, αλλά τελικά το θέμα προχώρησε.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν πληρώνει ενοίκιο για το κτίριο και την ανακατασκευή πραγματοποίησε ο δήμος με δικά του έξοδα. Το κτίριο που παραχώρησε ο δήμος είναι ένα διώροφο, όπου παλιότερα στεγαζόταν η Πολεοδομία. Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους και ήδη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας μεταφέρθηκε στην καινούργια της βάση, από όπου θα καλύπτει ολόκληρη την Δυτική Αττική.

Όπως λένε αξιωματικοί που το παρέλαβαν, το κτίριο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για υψίστου επιπέδου συνθήκες εργασίας και υγιεινής, διαθέτει υπερσύγχρονα κρατητήρια, γραφεία, μπάνια, κ.λ.π., θεωρείται υπερασφαλές, ενώ εξυπηρετεί απολύτως τους σκοπούς της Αστυνομίας.

Στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί χώρος για τις δύο ΟΠΚΕ, όπως προέβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας, ενώ τα γραφεία είναι στον πρώτο όροφο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Μας κάνουν δώρο στους κακοποιούς», λένε οι αστυνομικοί
 
Η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι, βρίσκει αντίθετους τους συνδικαλιστές αστυνομικούς που ξεσπούν καταγγέλλοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση, στην ουσία «αφοπλίζει» τις μάχιμες αυτές υπηρεσίες σε μια ζώνη που δρουν οι μεγαλύτερες μαφίες της Αττικής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
«Νύχτα δρομολογεί τη μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τις αντιδράσεις της Ένωσης μας για την αχαρακτήριστη απόφαση της μετεγκατάστασης των ανωτέρω Ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας από την περιοχή του Αιγάλεω στο Ζεφύρι που ακόμα και οι πιο αδαής αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην εγκληματικότητα της πολύπαθης Δυτικής Αττικής εφόσον οι «μυστικοί» αστυνομικοί, τα πρόσωπα τους, τα μέσα μετακίνησης τους κ.λ.π., τίθενται σε κοινή θέα και δωρίζονται στους κακοποιούς, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισπεύδει σκανδαλωδώς διατάζοντας άρον άρον την μεταφορά τους, για να προκάνουν τι;
Για το φλέγον ζήτημα έχουν ενημερωθεί όλοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές της Δυτικής Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειακός τομέας Δυτικής Αθήνας, πολιτικά κόμματα και βουλευτές. Όλοι ανεξαιρέτως αντελήφθησαν την αστοχία της συγκεκριμένης απόφασης κατανοώντας πλήρως τους προβληματισμούς μας και τις αντιρρήσεις μας και δεσμεύτηκαν όλοι να θέσουν το ζήτημα στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό που φυσικά έχει και την τελική ευθύνη.
Για το θέμα ενημερώσαμε και τον δήμαρχο Φυλής, κύριο Χρήστο Παππού και του απευθύναμε δραματική έκκληση να μην προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, γνωστοποιώντας του τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όχι μόνο στον Δήμο του αλλά και σε όλη την Δυτική Αττική καθώς και την ανήκεστη και μη αναστρέψιμη βλάβη που θα προκαλέσει.
Το Υπουργείο, τέλος, αντί να προβληματιστεί και να μπει σε διάλογο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος από τα οποία δυστυχώς κανείς δεν διδάχθηκε!!!
Η πολύπαθη Δυτική Αττική, η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά, και οι κάτοικοί της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα. Καλούμε ακόμη μία φορά όλους τους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και πιστεύουμε στην ενεργοποίηση των πολιτών για να μην κληθούν στο τέλος να πληρώσουν τον λογαριασμό από τα λάθη των ηγεσιών για ακόμη μία φορά. Η Δυτική Αττική θέλει ουσιαστική Ασφάλεια και όχι πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού».
 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button