ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φρέσκο ψωμί στους άστεγους

Από την “Αρχή Διαλόγου”, εθελοντική ομάδα βοήθειας σε άστεγους και άπορους στο Χαϊδάρι:

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που μοιράσαμε φρέσκο ψωμί και τρόφιμα σε αστέγους, καθώς επίσης και σε 35 άπορες οικογένειες. Να θυμάστε πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν σπίτι για να “μείνουν μέσα” και μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ… Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Σημείωση: Το Χαϊδάρι έχει 10 άστεγους, καθώς και άπορες οικογένειες που είναι κλεισμένες μέσα χωρίς ευρώ. Το φρέσκο ψωμί είναι καθημερινή προσφορά φούρνου (20 με 30 κιλά), ενώ τα τρόφιμα τα δίνει αθόρυβα απλός κόσμος. Ό,τι συγκεντρώνεται μοιράζεται σύμφωνα με τα άτομα και τις ανάγκες.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας περιλαμβάνει διάταξη και για ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως τοξικοεξαρτημένους και άστεγους.

Συγκεκριμένα: Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα ανέστια άτομα μετακινούνται, με μέριμνα του δήμου, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής, αυτή δηλώνεται τηλεφωνικά από τον ίδιο στην αρμόδια υπηρεσία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button