ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η φωτογραφία – πειστήριο μιας προαναγγελθείσας βύθισης

Τελικά, καθόλου απρόοπτη δεν ήταν η βύθιση του πλοίου “Ελέφαντας” στην παραλία του Ασπροπύργου. Το Λιμενικό μάς ενημέρωσε ότι το πλοίο “κάθισε” στον βυθό, προκαλώντας ρύπανση, που προκάλεσε κινητοποίηση των αρχών.

Όμως, πώς δεν έβλεπαν ότι η βύθιση του πλοίου ήταν ζήτημα ημερών, αφού είχε πάρει εμφανή κλίση;

Συμπτωματικά, στις 19 Σεπτεμβρίου το “Χαϊδάρι Σήμερα” έκανε φωτογράφιση κατά μήκος των ακτών του Κόλπου της Ελευσίνας, για να απεικονίσει τα χάλια της θάλασσας και της ακτής. Τότε τραβήξαμε και την φωτογραφία που βλέπετε στην εισαγωγή του άρθρου. Ναι, δεξιά είναι δεμένος ο “Ελέφαντας”, με ολοφάνερα τα σημάδια της… επαπειλούμενης βύθισης. Έχει μεγάλη κλίση και δείχνει ότι πάει για μπατάρισμα.

Πώς είναι δυνατόν να μην πρόλαβαν το κακό ιδιοκτήτης και Λιμενικό;

Αβλεψία, αδιαφορία ή τι άλλο; Εκτός κι αν υπάρχει έγγραφο των αρμόδιων αρχών που να επισημαίνει τον κίνδυνο της βύθισης του συγκεκριμένου πλοίου και της συνακόλουθης ρύπανσης, με εντολές αποτροπής της. Καλό θα είναι να το δημοσιεύσουν για να πειστούμε ότι έχουν γνώση και… μάτια οι φύλακες.

Ωστόσο, ιδού το τραγικό αποτέλεσμα:

Η φωτογραφία - πειστήριο μιας προαναγγελθείσας βύθισης 2

Πόσα ακόμη σαπάκια έχουν βυθιστεί έτσι στον Κόλπο της Ελευσίνας και πόσα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, πριν… “καθίσουν”; Έχουν καμιά αγωνία γι’ αυτό οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση ή ο περιβαλλοντικός μιθριδατισμός ορίζει τις κινήσεις τους, εδώ που κάποτε η “θάλασσα γινόταν ευλογία”, σύμφωνα με τον Νίκο Γκάτσο;

Μενέλαος Χρόνης

Η φωτογραφία - πειστήριο μιας προαναγγελθείσας βύθισης 4

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Ναυάγιο στην παραλία Ασπροπύργου – Στήθηκε πλωτό φράγμα για τη ρύπανση

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button