ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Fly over στον Κηφισό και διαπλάτυνση της Αθηνών – Κορίνθου;

Ο “εθισμός” της χώρας μας σε οδικά οδικά έργα είναι αναμφισβήτητος. Ο θρίαμβος του ΙΧ και τον οδικών μεταφορών προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, στις οποίες η μόνιμη απάντηση είναι νέοι… δρόμοι. Δηλαδή το αντίθετο από αυτό που εφαρμόζει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες η Ευρώπη. Ο Δημήτρης Αλεξάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, σχολιάζει την κυκλοφοριακή πραγματικότητα της Δυτικής Αθήνας, με αφορμή ένα άρθρο μας.

Dimitris Alexakis

Με βάση πρόσφατο δημοσίευμά σας, δημιουργείται η αίσθηση ότι πλέον αντιγράφουμε τις αστοχίες που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη! 40 χρόνια για μετρό και άλλα 40 εμείς με τις σήραγγες στον Σκαραμαγκά και η κοινωνία σε ομηρία!

Χρόνια αρκετά για την κατασκευή fly over στη Θεσσαλονίκη, με τους μετακινούμενους στην πρέσα και την πόλη σε κυκλοφοριακό χάος κάθε μέρα. Και κάποιοι για εντυπωσιασμό προτείνουν fly over στον Κηφισό!

Άλλοι προτείνουν διαπλάτυνση στην Αθηνών – Κορίνθου, λες και είναι η λύση (για τους εργολάβους είναι!) για τη διευθέτηση του υπέρμετρου κυκλοφοριακού φόρτου! Ο Κηφισός με το διπλάσιο πλάτος οδοστρώματος έχει λύσει το πρόβλημα;

Αν δεν υπάρξει η εκτροπή της κυκλοφορίας σε εναλλακτικές οδικές λύσεις ιδιαίτερα για εμπορικές μεταφορές όπως έχει κατ’ επανάληψη λεχθεί (Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη) σε συνδυασμό με ανάπτυξη μέσων σταθερής τροχιάς κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου μέχρι και την Ελευσίνα, που θα κρατήσουν ΙΧ “μακριά από τους δρόμους” και θα διευκολύνουν – θα κινητροδοτήσουν τις μετακινήσεις – μεταφορές οικονομικά και χρονικά και όλα αυτά να είναι ενσωματωμένα σε ένα Περιφερειακό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, τότε κάθε έργο που αυξάνει τις διατομές των οδικών αρτηριών θα λειτουργεί ελκυστικά στη χρήση αυτοκινήτων και όχι απωθητικά!

Και βέβαια θα επικρατήσουν όλοι “επαΐοντες” στα συγκοινωνιακά έργα που ταυτίζουν το συμφέρον της κοινωνίας με αυτό των μεγαλοεργολάβων!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αθηνών μέχρι Ασπρόπυργο είναι “μονόδρομος” ή πλεονασμός;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button