ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέο πεζοφάναρο στην Ιερά Οδό – Ώρα και για πεζοδρόμιο

Εργασίες για την τοποθέτηση φαναριού επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος της εισόδου του Διομήδειου Κήπου, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο. Ήταν έργο απαραίτητο για την ασφαλή κίνηση εκατοντάδων πεζών κάθε μέρα, αλλά και πολύχρονο αίτημα διαφόρων φορέων, που επιτέλους υλοποιείται.

Ιδιωτικό συνεργείο προχώρησε σε τομή στην Ιερά Οδό για την τοποθέτηση καλωδιώσεων για την σηματοδοτούμενη διάβαση. Πέρα από το πεζοφάναρο στο ύψος της πύλης του Κήπου, θα κατασκευαστούν και δύο προειδοποιητικά φανάρια, ένα σε κάθε ρεύμα της οδού. Πρόκειται για έργο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο εντάσσεται σε συνολική εργολαβία κατασκευής φαναριών σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Νέο πεζοφάναρο στην Ιερά Οδό - Ώρα και για πεζοδρόμιο 2

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα περίπου, καθώς χρειάζονται κάποιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και η παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Την απόφαση για την δημιουργία σηματοδοτούμενης διάβασης πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου στις 27 Ιανουαρίου 2016, μετά από αίτημα του Διομήδειου Κήπου. Η εφημερίδα μας είχε γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από συμπολίτες που θεωρούσαν επικίνδυνη τη διάβαση της Ιεράς Οδού στο σημείο αυτό, όπου τα αυτοκίνητα ανέπτυσσαν μεγάλες ταχύτητες.

Εξίσου σημαντική είναι και η κατασκευή πεζοδρομίου από την πλευρά του Κήπου, εκατέρωθεν της πύλης, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περπατήσεις εκεί, παρά μόνο πάνω στο οδόστρωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– «Μαμάδες στο Δρόμο»: Πορεία σε Ιερά Οδό – Καραϊσκάκη

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button