ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Να αλλάξουμε νοοτροπία για τις μετακινήσεις στην πόλη μας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Να αλλάξουμε νοοτροπία για τις μετακινήσεις στην πόλη μας 1Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
(Σεπτέμβριος 2019, 16-22)
«Ας περπατήσουμε στην πόλη μας»
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Σεπτέμβριος 16-22/2019) και την επιστολή που έχει στείλει στους Δημάρχους ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, με την οποία παρακινεί τις τοπικές αρχές να συμμετάσχουν ενεργά, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στις καθημερινές μετακινήσεις, οι Πολίτες σε Δράση αναδημοσιεύουν από το Πρόγραμμά τους τη σχετική αναφορά για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.
Η θέση μας, όπως έχει δημόσια εκφραστεί και όπως έχουμε με συνέπεια κάνει στο παρελθόν, είναι ότι θα συμβάλλουμε από εκεί που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και θα στηρίξουμε έμπρακτα σχετικές δράσεις που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή.
Επισημαίνουμε ότι σ’ αυτό τον τομέα την πενταετία που πέρασε πήραμε πολλές πρωτοβουλίες να συζητηθεί το θέμα για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος. Ωστόσο βιώσαμε μία πενταετία  αδράνειας και αυτό είχε σαν συνέπεια η κατάσταση στην πόλη μας να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη για τους πεζούς,τους ποδηλάτες, τους Α.ΜΕ.Α κλπ.
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Να αλλάξουμε νοοτροπία για τις μετακινήσεις στην πόλη μας 3
Θέλουμε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας πεζοί, ΑμΕΑ, και ποδηλάτες να μετακινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια, γεγονός που συμβάλει θετικά τόσο στην υγεία μας όσο και στο περιβάλλον της πόλης μας με τη μείωση των εκπομπών αερίων από την ταυτόχρονη μείωση των μετακινήσεων με ΙΧ αυτοκίνητα. 
Καλούμε δε το Δήμαρχο της πόλης μας να πράξει τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτή, ενεργοποιώντας ομάδες πολιτών και συλλογικότητες της πόλης (ποδηλατικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, αθλητικές) καθώς και τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Παράλληλα, με δεδομένο τον χρονικό περιορισμό, να αναθέσει άμεσα καθήκοντα “Τοπικού Συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας” σε υπάλληλο του Δήμου, προκειμένου να συντονίζει δράσεις και να πληροφορεί τους Δημότες για βέλτιστες πρακτικές, πρότυπα και προδιαγραφές, ευρωπαϊκά και χρηματοδοτικά κ.ά., σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button