Επιστολή συμβασιούχου γυμναστή στον Δήμο Χαϊδαρίου, σχετικά με την μισθοδοσία των ωρομισθίων δασκάλων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε Χαϊδαρίου,

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εγώ προσωπικά, αλλά – θα ήθελα να πιστεύω- και όλοι οι συμβασιούχοι γυμναστές στο Δήμο σας για την εξαίρετη μεταχείριση που λάβαμε εκ μέρους της αντιδημάρχου αθλητισμού, κας Ελένης Μπέλα.

Την περίοδο της πανδημίας και ενώ είχε απαγορευθεί με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, η μισθοδοσία των ωρομίσθιων συμβασιούχων γυμναστών στο δήμο σας ήταν κάπως μετέωρη.Το γενικότερο κλίμα ήταν αντεργατικό. Μάλιστα, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι υπήρξαν φωνές από κατά κόσμον “εργατοπατέρες”, που επέμεναν σθεναρά στην μείωση των ωρών εργασίας όλων των συμβασιούχων και άρα και των μισθών μας, χωρίς βέβαια κανένα νομικό έρεισμα.

Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα απόλυτης ανασφάλειας και γνωρίζοντας ότι η σύμβαση που υπογράφηκε δεν καταγγέλθηκε από κανέναν, στράφηκα στην κα αντιδήμαρχο για στήριξη και έγκυρη ενημέρωση.

1. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι κάτοικος Χαϊδαρίου, δηλαδή δε ψηφίζω εδώ,

2. παρά το γεγονός ότι δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη,

3. παρά το γεγονός ότι ο δήμος θα «κέρδιζε» χρήματα από τη μείωση που πήγε να εφαρμοστεί.

H απεύθυνση μου στην κα αντιδήμαρχο έφερε αποτέλεσμα και εφαρμόστηκε όχι απλά το ηθικό και το πρέπον σε αυτές τις συνθήκες, αλλά το ΝΟΜΙΜΟ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Η κα Μπέλα, αν και λόγω θέσης δεν ήταν υποχρεωμένη, εντόπισε με δικές της ενέργειες και πρωτοβουλίες τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΕΚ, 13 Απριλίου 2020, αριθμός φύλλου 84), απαίτησε να εφαρμοστεί ο προσδιορισμός των ωρών μας με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων τριών μηνών.

Αναρωτιέμαι αν τέτοιες ενέργειες χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα πέρα από την υποστήριξη της ηθικής και έννομης τάξης για την υπεράσπιση των οικονομικά αδύναμων νέων, έχουν κάποιο κέρδος. Το δικό μου «ευχαριστώ» πάντως υπάρχει και μάλιστα δημοσίως.

Υ.Γ: Η παρούσα επιστολή υποβάλλεται με αφορμή τη λήξη της σύμβασής μου και αποτελεί προσωπικό μου χρέος.

Με εκτίμηση, Βαρσάμης Σωκράτης