ΑΓΟΡΑΓΕΥΣΕΙΣ

Εξοπλισμός σουβλατζίδικου: τι πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε στη νέα σας επιχείρηση

Παρά την οικονομική κρίση ή ίσως εξαιτίας αυτής, τα σουβλατζίδικα τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές πόλεις ανθούν και ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τον Έλληνα αλλά και για τον τουρίστα να τρώει κάτι τόσο νόστιμο σε τόσο χαμηλή τιμή. Βέβαια, παρόλο που γενικά το να ανοίξετε ένα σουβλατζίδικο δεν θεωρείται παρακινδυνευμένη κίνηση, δεν είναι λίγα τα σουβλατζίδικα που ανοίγουν και κλείνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, μιας και υπάρχουν πολλά καταστήματα τέτοιου είδους κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε μόνο αν όλα είναι προσεγμένα και έχετε και κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρετε. Οι προϋποθέσεις αυτές σχετίζονται με την ποιότητα του φαγητού αλλά και με τον εξοπλισμό σουβλατζίδικου που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τι θα χρειαστείτε

Ο βασικός εξοπλισμός σουβλατζίδικου περιλαμβάνει τα ψυγεία συντήρησης των τροφίμων αλλά και τα ψυγεία των αναψυκτικών και των σαλατών, ενώ φυσικά εξέχοντα ρόλο παίζουν οι συσκευές προετοιμασίας του φαγητού. Θα χρειαστείτε φριτέζα για τις πατάτες, συσκευή γύρου και καρβουνιέρα για τα καλαμάκια, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί και από ηλεκτρικό grill. Αν προσφέρετε και κοτόπουλο ή προϊόντα σούβλας, θα χρειαστείτε και κοτοπουλιέρα.

Μεταχειρισμένος εξοπλισμός

Μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση είναι να αγοράσετε μεταχειρισμένο εξοπλισμό για το σουβλατζίδικό σας. Το θέμα είναι να μην ξοδέψετε ένα αρχικό υπέρογκο ποσό, για να στήσετε την επιχείρηση, και μετά να δυσκολευθείτε πολύ να το αποσβέσετε. Ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός σουβλατζίδικου, εφόσον βεβαιωθείτε ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές και είναι μέσα στην εγγύηση για κάποια χρόνια, μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά έξοδα χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα.

Πώς θα κάνετε τη διαφορά

Όπως προαναφέρθηκε, για να επιβιώσετε στον σκληρό ανταγωνισμό, θα πρέπει να κάνετε τη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πώς θα το κάνετε αυτό; Φυσικά, η ποιότητα του φαγητού παίζει μεγάλο ρόλο και σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους πελάτες σας το να προσφέρετε κρέας υψηλής ποιότητας, ακόμα και αν είναι λίγο πιο ακριβό, ωστόσο θα πρέπει να βρείτε την πιο σωστή σχέση τιμής-ποιότητας, για να προσεγγίσετε περισσότερους πελάτες. Στην ποιότητα του φαγητού δεν θα συμβάλλει μόνο το κρεοπωλείο, από το οποίο θα παίρνετε το γύρο και τα σουβλάκια, και το ποσοστό λίπους μέσα σε αυτό, αλλά και ο τρόπος, με τον οποίο το ψήνετε. Το να έχετε καρβουνιέρα αντί για ηλεκτρικό grill είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από τους απανταχού λάτρεις του σουβλακίου, αφού θεωρείται ότι αυτός ο τρόπος ψησίματος δίνει πιο γεμάτη γεύση στο σουβλάκι. Με βάση τα δύο αυτά χαρακτηριστικά (καλό κρέας και εξαιρετικό ψήσιμο), θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε διαφημιστικά την παρουσία σας και να προσελκύσετε πελάτες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button