ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αυτό θα είναι το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας

Το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας είναι μια μεγάλη επένδυση που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός από την Hellenic Seaplanes ολοκληρώθηκε και κατέληξε στη μορφή που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Την μελέτη ετοίμασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects και είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Νέος χάρτης μετακινήσεων

Η επένδυση, κόστους 25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αλλάξει ριζικά το χάρτη των μετακινήσεων. Η Ελευσίνα θα αποτελέσει κόμβο μετακινήσεων με υδροπλάνο, καθώς βρίσκεται μόλις 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρη την Αττική.

Ο νόμος για τα υδατοδρόμια είναι γεγονός, εντούτοις η γραφειοκρατία, όσον αφορά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, αλλά και οι πολλές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που χρειάζονται για τη λειτουργία τους, καθυστερούν την κατασκευή τους και την έλευση των υδροπλάνων. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια ακόμη χρονιά, αν τελικά δεν επιτευχθεί κάτι ουσιαστικό μέχρι το καλοκαίρι.

Αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών

Πρωταρχικός σκοπός της μελέτης για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αττικής στην Ελευσίνα, είναι ο σχεδιασμός ενός υπερσύγχρονου αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, η αξιοποίηση των υποδομών του κτιρίου, για τη δημιουργία συνεχούς κοινωνικής δραστηριότητας με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Από πλευράς Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, ο φάκελος για την αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί. Ο επικεφαλής της εταιρείας που θα επενδύσει στο μητροπολιτικό υδατοδρόμιο (Petrichor Capital Partners), Ιωάννης Χάσικος, ανέφερε στην Διοίκηση του ΟΛΕ ότι η εταιρεία του αναμένει τις εξελίξεις.

Αυτό θα είναι το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας 3

Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας

«Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Ελευσίνα θεωρώ είναι μεγάλης σημασίας για τον τομέα των υδροπλάνων αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας. Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών. Η αξιοποίηση των υποδομών θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και την γύρω περιοχή. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Ο Οργανισμός έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Γιατί η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτικό υδατοδρόμιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ, Χαράλαμπος Γαργαρέτας.

Παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες

Το υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν τρία εστιατόρια καθώς επίσης και χώρος για παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η μελέτη των Pieris
Architects, ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στο χώρο της αειφόρου ανάπτυξης σε ένα βιοκλιματικό κτίριο. Φιλοδοξεί να αποτελέσει τοπόσημο και καταλύτη ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής γύρω από το λιμάνι της Ελευσίνας., η οποία παρουσιάζει σήμερα στοιχεία απαξίωσης και εγκατάλειψης.

“Οι Έλληνες θα μπορούν να πετούν σχεδόν παντού με υδροπλάνα”

«Σήμερα πάνω από 80 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης. Αν όλα πάνε καλά από το 2019 οι Έλληνες θα μπορούν να πετούν σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών. Επίσης για την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο».

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A., Νικόλας Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι «θέλουμε την Ελλάδα να είναι ανοιχτή σε επενδύσεις με ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και την ύπαρξη των απαραίτητων επενδυτικών κινήτρων, όπως αυτά ισχύουν σε άλλες χώρες, όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button