ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Στεφανάκο οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού – video

Την μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου που δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη, τίμησαν οι πρώην συγκρατούμενοι του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο βίντεο καταγράφονται οι κρατούμενοι των φυλακών, που έχουν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Χαϊδάρι.

Δύο πρώην συγκρατούμενοι εκφώνησαν λόγο για τον νεκρό πρώην βαρυποινίτη που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι από πυρά αγνώστου. Μάλιστα, μετά το τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά ακούστηκε «Καλό ταξίδι Βασίλη, αθάνατος!» και άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή: www.eleftherostypos.gr

Μεταξύ άλλων οι δύο κρατούμενοι τόνισαν στον λόγο τους για τον Στεφανάκο: «Δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία ο Βασίλης. Θα είναι κοντά μας στο μυαλό μας όμως, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά ξανασκοτώθηκε μετά ο Βασίλης. Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν. Εμείς τον ξέρουμε. Αγωνιστήκαμε μαζί του, γελάσαμε, γίναμε φίλοι μαζί του. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα στο κελί 40, η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη. Για να βοηθήσει, για όσους χρειαζόντουσαν χρήματα για δικηγόρους, για όσους είχαν ανάγκη. Προσπάθησε να αλλάξει τους φύλακες, δεν κοίταζε την πάρτη του αλλά τον συγκρατούμενο. Είτε τον συμπαθούσες, είτε όχι, είχε διαλέξει έναν καθαρό δρόμο και τον πήγε μέχρι τέλους ευθεία. Είχε δικό του κώδικα αξιών, είχε δικές τους αρχές, ήταν ιδιαίτερος. Οι λέξεις είναι φτωχές. Όσα έκανε εδώ μέσα, αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε. Ο θάνατος δεν τον κέρδισε. Ο θάνατος κερδίζει μόνο όταν τον ξεχνάς. Και εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

Χαϊδάρι Σήμερα Τελευταίο αντίο στον Βασίλη Στεφανάκο 2

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button