ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Το φιάσκο με την πολύωρη ταλαιπωρία ταξιδιωτών

Χωρίς νερό, φαγητό και ενημέρωση, εκατοντάδες πολίτες έμειναν εγκλωβισμένοι ακόμα και για 8 ώρες στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μετά από φωτιά σε βυτιοφόρο, με την έλλειψη οργάνωσης των αρχών να γίνεται και πάλι αισθητή. Οι εξηγήσεις ΕΛΑΣ-Πυροσβεστικής.

Η φωτιά σε ένα βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο, που κινείτο στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (17/08), ήταν αρκετή για να δείξει για μια ακόμα φορά την “ασθένεια” της έλλειψης οργάνωσης, με ατελείωτες ουρές οχημάτων να δημιουργούνται, οδηγούς να εγκλωβίζονται επί ώρες και την οργή να ξεχειλίζει.

Πηγή: news247

Ο δρόμος έκλεισε στο ύψος της Κακιάς Σκάλας λίγο μετά τις 12.30 για λόγους ασφάλειας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης. Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική από τα διόδια Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων. Η μετάγγιση του υγραερίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 και άνοιξε η νέα Εθνική.

Επί της ουσίας, στην Αθηνών- Κορίνθου μέσα στο κατακαλόκαιρο έγιναν τα ίδια σφάλματα που είχαν σημειωθεί και στην Αττική Οδό με χιόνια: Επί ώρες άφηναν τα οχήματα να διέρχονται από τα διόδια (αρχικά πληρώνοντας και εν συνεχεία δωρεάν), χωρίς ουσιαστική ενημέρωση πως ο δρόμος ήταν κλειστός, χωρίς κάποιο σχέδιο για την εκτροπή ή αναστροφή της κίνησης και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια άντλησης του επικίνδυνου φορτίου.

Η μόνη ενημέρωση που φέρονται να είχαν οι οδηγοί ήταν μία αναφορά στους ηλεκτρονικούς πίνακες πως λόγω πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο στην Κινέτα θα υπήρχε παράκαμψη από την παλιά εθνική οδό. Το δε τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 1025 ήταν συνεχώς κατειλημμένο, σύμφωνα με καταγγελίες. Τελικά με καθυστέρηση η Τροχαία έδωσε εντολή για υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού.

Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά η Αθηνών- Κορίνθου να φρακάρει, ενώ την ίδια στιγμή ανοιγόκλεινε η παλιά εθνική οδός, όπου επίσης επικράτησε το αδιαχώρητο. Σημειωτέον ότι ΚΤΕΛ και πουλμαν αναχωρούσαν κανονικά από Πελοπόννησο προς Αθήνα και αντιστρόφως. Εν τω μεταξύ περνούσαν οι ώρες και μηχανές του ΕΚΑΒ παρείχαν βοήθεια σε πολίτες που είχαν μείνει πέντε, έξι και επτά ώρες εγκλωβισμένοι κάτω από τον καυτό ήλιο. Τα πρατήρια είχαν ξεμείνει από νερό και τα ΙΧ άρχισαν να ξεμένουν από βενζίνη, καθώς αναγκαστικά δούλευαν συνεχώς τον κλιματισμό.

Για τουλάχιστον 8 ώρες, εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών περίμεναν εγκλωβισμένοι, με τις καταγγελίες για έλλειψη νερού, φαγητού αλλά και ενημέρωσης να πέφτουν “βροχή”.

Καταγγελίες στο NEWS 24/7: “Χωρίς νερό, δεν μας ενημέρωσε κανείς”

Είμαστε 6 ώρες εγκλωβισμένοι και δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Οικογένειες με μωρά βρίσκονται στον ήλιο για ώρες“, κατήγγειλε στο NEWS 24/7 οδηγός. “Νερά δεν διανεμήθηκαν σε όλους, ούτε υπάρχει τρόπος να βρούμε, αφού τα πρατήρια εδώ έχουν ξεμείνει”.

Είμαστε εδώ και 3μιση ώρες ακινητοποιημένοι στους Αγίους Θεοδώρους, χωρίς νερό, φαγητό και με κίνδυνο να μας τελειώσει η βενζίνη γιατί έχουμε και στο τέρμα το ερκοντίσιον λόγω του καύσωνα“, ανέφερε επιβαίνουσα σε όχημα στο NEWS 24/7.

Παίρνω το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, το 1025, και είναι συνεχώς κατειλημμένο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση εδώ και τόσες ώρες” συμπλήρωσε.

Αναγνώστες του NEWS 24/7 που βρέθηκαν στο σημείο, περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατούσε. Όλοι τους ωστόσο, κατήγγειλαν την έλλειψη ενημέρωσης και τον συντονισμό από τις αρμόδιες αρχές, κάνοντας λόγο για έναν “ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό” για ακόμη μια φορά.

Κάποιοι πέρναγαν αμέριμνοι από τη ΛΕΑ και κάποιοι το έπαιζαν ‘τροχονόμοι’ και έκλειναν τη ΛΕΑ για να ζητήσουν τα ρέστα σε όσους περνούσαν από εκεί. Ερχόμενοι από Πάτρα κατά τις 14:00, η μόνη ‘προειδοποίηση’ ήταν στις πινακίδες πως, λόγω πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο στην Κινέτα, θα υπάρχει παράκαμψη από την Παλαιά Εθνική Οδό, κατήγγειλε αναγνώστης του NEWS 24/7.

Κάλεσα το 100, τους είπα ότι χρειαζόμαστε νερό, είμαστε 3 ώρες και δεν αντέχουμε. Η απάντησή τους ήταν ‘δεν είμαστε αρμόδιοι’. Κάλεσα το 112, τους εξήγησα ότι υπάρχει πολλή ζέστη, είμαστε 3 ώρες κολλημένοι και χρειαζόμαστε νερό, έστω αυτό, να μοιράσουν νερό στον κόσμο. Η απάντησή τους ήταν ‘δεν είμαστε αρμόδιοι’. Ντροπή στον κρατικό μηχανισμό για ακόμη μια φορά“, δήλωσε άλλος αναγνώστης.

Δεν ενημέρωσε κανείς να μην μπούμε στην εθνική. Δεν μας έχουν φέρει ένα νερό εδώ και 7 ώρες, δεν κινείται τίποτα ούτε από τον παλιό δρόμο. Το 112 και το 1033 δεν μας απαντάνε. Η αστυνομία κόβει βόλτες και δεν μπορούν να μοιράσουν λίγα νερά. Ντροπή!“.

Νεότερα ενημέρωση από τους υπαλλήλους είναι ότι, εάν ανοίξει η Εθνική μετά τις 22:00 όπου δεν θα υπάρχουν δρομολόγια, τότε δεν θα προβούν σε καμία ενέργεια και θα μας αφήσουν στους σταθμούς“, ήταν τα λόγια ενός ακόμη καταγγέλλοντα στο NEWS 24/7.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button