ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εθελοντικό ξεχορτάριασμα – προστασία πάρκου στο Χαϊδάρι

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ 

γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων τους από χόρτα και εύφλεκτα. Πολύ σωστά πράττει. Μόνο που επί χρόνια ξεχνά τη δική του υποχρέωση.

Τετρακόσια και πλέον δέντρα και θάμνοι (πάνω από 10 στρέμματα!) δε μεγαλώνουν στο Μπρούκλυν! Μεγαλώνουν στο Άνω Δάσος, εκεί στο νταμάρι της συσκότισης περί δημοτικής περιουσίας επί της οδού Μάνης. Φύονται σε κοινόχρηστη έκταση που ανήκει σε όλους τους Χαϊδαριώτες, σε όλους τους κατοίκους και τη φροντίζουν ελάχιστοι εργαζόμενοι δημότες από το υστέρημά τους. Δεν είναι Μπρούκληδες!

Δεν υπάρχει δικαιολογία «δεν έχουμε προσωπικό». Είναι κάλπικη δικαιολογία από αυτούς που σκορπούν πολλαπλάσια ποσά κάθε μήνα σε θεάματα και αρνούνται να διαθέσουν πεντακόσια, ίσως εξακόσια ευρώ, σε δύο κηπουρούς – δασεργάτες για μία ετήσια ΕΓΚΑΙΡΗ χορτοκοπή. Η στάση τους ενδέχεται να κρύβει δόλο.

Να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποίηση και έγκριση προϋπολογισμού και άμεση κοπή χόρτων όπου χρειάζεται εντός της πόλης, εγκαίρως, πριν σφίξουν οι ζέστες και έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Και ο Δήμος οφείλει να είναι νοικοκύρης όσο -κατά απαίτησή του- ο κάθε δημότης του!

Επίσης, είναι καιρός και για διάφανο απολογισμό των εσόδων από τέλη καθαριότητας. Φτάνουν ή δεν φτάνουν τα χρήματα για τις αναγκαίες εργασίες; Περισσεύουν και χρηματοδοτούν άλλες δραστηριότητες και ποιες;

Εθνικόν και Κομμουνιστικόν το Αληθές!

Ωστόσο εμείς, όσοι πήραμε τη πρωτοβουλία για να γίνει το νταμάρι της οδού Μάνης πάρκο ζωής και ελπίδας, δε περιμένουμε την “προκοπή” της δημοτικής αρχής και Δημοτικού Συμβουλίου. Δουλεύουμε σταθερά και τακτικά.

Ήδη δύο γείτονες, οι κ.κ. Νίκος Φαρμάκης και Κώστας Ρηγάκης, καθάρισαν τα όρια του πάρκου, δυτικά και ανατολικά. Η γειτονιά και η πόλη τους οφείλει ευχαριστίες. 

Την Κυριακή 6 τρέχοντος μηνός, στις 7 το πρωί, νωρίς-νωρίς για να μη μας πιάσει η ζέστη, θα προσπαθήσουμε να ξεχορταριάσουμε γύρω από τα μικρότερα φυτά, ώστε να καταστούν ορατά στους χειριστές χορτοκοπτικών και να μην έχουμε απώλειες. Όσοι μπορείτε να βοηθήσετε ελάτε με καπέλο, άρβυλα, γάντια, τσάπα, γυαλιά ηλίου, νερό, καλή διάθεση και όχι αλλεργίες!

Πού; Μάνης, Παξινού, Βεργίνας και Κοτοπούλη. Στο Πάρκο “Θέα” Δήμου Χαϊδαρίου.

Σας περιμένουμε και σας χρειαζόμαστε!

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button