ΓΕΥΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εσείς έχετε φάει χαϊδάρι; Υλικά και εκτέλεση

Να και κάτι καινούργιο που μάθαμε. Το πρωτοείδαμε στον “Ελεύθερο Τύπο”, μας παραξένεψε, το γκουγκλάραμε και διαπιστώσαμε ότι πράγματι το χαϊδάρι εκτός από ωραίο να το ζεις είναι και πικάντικο ορεκτικό!

Λοιπόν, το χαϊδάρι είναι μία συνταγή. Σε κάποια άλλα σάιτ, πχ στο Αθηνόραμα και στο WomanToc, αναφέρεται σαν χαϊδαρί. Περί τίνος πρόκειται; Μα φυσικά για το τζατζίκι με καρότο. Ιδού:

Χαϊδάρι: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

½ κ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα κύμινο, αν θέλουμε
1 -2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εσείς έχετε φάει χαϊδάρι; Υλικά και εκτέλεση 3
Χαϊδάρι. Φωτογραφία: WomanToc.

Εκτέλεση

Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα). Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο. Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button