ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Αν είχα σκάσει εγώ με δυο αυτοκίνητα ασφαλείας από πίσω, θα μας απαγορευόταν η είσοδος;


Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης πετάχτηκε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί από τα απόνερα του πλοίου. 

Η ελληνική κοινωνία μούδιασε, μπροστά στην ευκολία της εγκληματικής πράξης. Πώς “ανεπαισθήτως” έχασε η ανθρώπινη ζωή την αξία της;

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, που παίρνει απρόοπτα τολμηρές θέσεις από τη μεριά της “ελίτ” μίλησε και αυτή τη φορά, μιλώντας για τον αυθορμητισμό που ξεσκεπάζει τον εσωτερικό κόσμο, όπως και για την ταξικότητα του εγκλήματος… (Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/)

«Μια αυθόρμητη κίνηση…

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί στον αυθορμητισμό ξεσκεπάζεται ο εσωτερικός μας κόσμος.

Ένα χαμόγελο, ή ένα θυμωμένο βλέμμα. Ένα καλημέρα, ή ένα ξέσπασμα σε έναν άγνωστο. Ένα νεύμα “δεν πειράζει”, ή μια μούντζα στο τιμόνι.

Ένα χέρι βοηθείας για να ανέβει ένα νέο παιδί στο πλοίο να πάει στους αγαπημένους του, ή μία σπρωξιά που θα οδηγήσει στο να μην τους ξαναδεί ποτέ».

«Προσπαθώ καθημερινά να πείσω τον εαυτό μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί. Όμως, πολλές μέρες όπως και σήμερα, δεν τα καταφέρνω. Για μια ολόκληρη ώρα έφευγε το πλοίο κανονικά. Αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Όμως, κυκλοφορούν και οι εκατοντάδες φωνές που γύρισαν το πλοίο στο λιμάνι. 

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ένα παιδί δεν θα ξυπνήσει σήμερα. Δεν θα ξαναβγεί με τους φίλους του. Δεν θα γιορτάσει χαρές, δεν θα βιώσει λύπες. Δεν θα δει τους γονείς και τα παιδιά του να μεγαλώνουν. Ένα παιδί έφυγε γιατί υπάρχουν κολλημένα μυαλά που προκειμένου να ασκήσουν την εξουσία τους (ο θεός να την κάνει εξουσία) δεν λογαριάζουν κανέναν και τίποτα!

Και αναρωτιέμαι, άδικα βέβαια, αν είχα σκάσει εγώ ή οποιοσδήποτε πλούσιος με δύο αυτοκίνητα ασφάλειας από πίσω θα μας απαγορευόταν η είσοδος ή θα καθυστερούσε όλο το καράβι μέχρι να φτάσουμε και θα μας κερνούσαν μαργαρίτες; Γιατί αυτοί είστε. Εκεί που σας παίρνει τα κάνετε. Αλλά το βίντεο δεν το περιμένατε. Ελπίζατε πως θα το περάσουν για “ατύχημα”».

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Αν είχα σκάσει εγώ με δυο αυτοκίνητα ασφαλείας από πίσω, θα μας απαγορευόταν η είσοδος; 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button